Latest News

Viewpoint: Eli Tomac

Elia Tomac chockade hela industrin när han i lördags berättade att han inte kommer köra MXoN. Bakgrunden är väldigt lik den vi fick höra förra året. Nedan kan ni se vad han själv har att säga kring hans beslut.

För stunden är det ett NEJ. Vi har två veckors semester efter USGP och det skulle vara under den semestern vi skulle bege oss till England för att göra oss redo för nästa start. Efter det så är det Monster Energy Cup i Las Vegas. Jag har tävlat sedan början av januari och jag behöver vila.”

“Självklart är det tråkigt att jag missar MXoN men som tävlingsschemat ser ut nu så är det MXoN som ligger dåligt placerat kan jag tycka. Jag tävlar i två serier och vid sidan av dem har vi de små eventsen såsom Monster Energy cup och liknande. Man måste vila ibland och tillbringa tid med nära och kära också”

Enlarge

Site-Eli-Tomac-3
Eli Tomac skippar även denna upplaga av MXoN.

Monster Energy/Ryne Swanberg

Eli Tomac skulle utan tvekan vara ett tillskott i den Amerikanska laget, just därför är det väldigt tråkigt när han väljer att inte delta. USA:s lag kommer att presenteras på Unadilla om mindre än två veckor. Vem som fyller i för Tomac får vi se, kanske blir det Osborne?

Nu är det uppehåll i Lucas Oil Pro Motocross (nationals) och för närvarande är det Eli Tomac som leder med 22 poäng.

MX Vice Editor || 25