Latest News

Skaderapport: MXGP Portugal

Trots att vi nått halvvägs in i årets FIM Motocross VM-säsong så har skadelistan inte vuxit särskillt mycket de senaste veckorna. Tre förare har fallit offer för listan över skadade förare efter Lombardias GP, men som tur är kommer två stora namn tillbaka till hetluften nu till Agueda.

Tillbaka till MXGP Portugal:

Jeremy Van Horebeek: Ett brutet långfinger som han ådrog sig i Ryssland tvingade Jeremy Van Horebeek att missa racet i Lombardia. ‘89’ Känner sig redan tillräckligt stabil för att kliva tillbaka ombord sin Monster Energy Yamaha YZ450F, trots att han haft begränsat med tid på cykeln hittills.

Kevin Strijbos: Kevin Strijbos har kört 6-7 gånger sedan han skadade sin armbåge på Europas MXGP, men han gör sin efterlängtade debut denna helgen. Strijbos ser fram emot att doppa tårna i vattnet och sakta men säkert bygga upp självförtroendet och körningen till de sista 7 deltävlingarna i årets VM.

Ej Startande till MXGP Portugal:

Petar Petrov: Petar Petrov förväntas oturligt nog missa resterande tävlingar i årets FIM Motocross VM. Han skadade axeln under sin comeback vid Ottobiano. Petrov tvingas flytta upp till MXGP klassen nästa år till följd av åldersregeln, så hans tid ombord en 250F är nu slut.

Shaun Simpson: Shaun Simpson klarade 18 varv under hans comeback till racingen vid Lombardias MXGP. Men, i första kurvan under första kvalheatet var det dags igen och han ådrog sig skador på armen och armbågen. Nästa comeback? Troligen lagom till MXGP i Assen i september.

Darian Sanayei: Darian Sanayei föll offer för hettan under Lombardias MXGP och har meddelat att han behöver lite mer tid för att återhämta sig. Monster Energy DRT Kawasaki föraren kommer garanterat vara tillbaka till Tjeckiens MXGP.

Hunter Lawrence: Allting klickade för Hunter Lawrence tills en synnerligen liten krasch lämnade honom med två stycken komprimerade kotor. ‘96’ ville vara tillbaka till denna helgs Grand Prix, men hans doktorer har uppmanat honom att vila ett par veckor till.  

Enlarge

Site-Hunter-Lawrence-2
Hunter Lawrence förväntas vara tillbaka på hojen till Tjeckiens GP.

Suzuki-Racing.com

Valentin Guillod: Valentin Guillod fastnade i samma startkrasch som Jeremy Van Horebeek, men skadan han ådrog sig var snäppet värre. Ett brutet metakarpal i handen kommer innebära minst en månad iväg från racing.

Samuele Bernardini: Ett brustet ligament i knäet tvingar Samuele Bernardini att missa Agueda. Sommarpausen efter detta Grand Prix bör ge honom tillräckligt med tid att återhämta sig. Svenske Anton Gole har blivit vald som ersättare på hans TM Factory Racing hoj.

Vsevolod Brylyakov: Vsevolod Brylyakov har valt att ta god tid på sig för att läka den förlamade axelmuskeln som han drabbades av i Holland. Än så länge finns ingen officiell tid för hans rehabilitering, men vi vet att han inte har börjat köra sin hoj ännu.

Calvin Vlaanderen:  Toppar och dalar är vanliga i denna sport. Calvin Vlaanderen firade sin första podieplacering på Lettlands GP och endast ett par dagar efteråt bröt han sin tumme. Vi har ännu ingen bekräftad tidpunkt för hans comeback.

Tommy Searle: Tommy Searle var märkbart peppad över att göra sin comeback till racing vi Lombardias Grand Prix, men en handskada tvingade honom att fördröja sin comeback ännu en gång. Searle är ett frågetecken inför Loket, men, som han förklarade i vår exklusiva intervju, så är det inte alls omöjligt att han är tillbaka tills dess.

Adam Sterry: Adam Sterry var på god väg att gå i mål under Euorpas GP. Ett stort misstag lämnade honom med ett trasigt korsband, dock, vilket kommer innebära att han missar resten av säsongen. Morgan Lesiardo har blivit draftad som hans ersättare hos Monster Energy KRT i MX2.

Jaap Corneth: Jaap Corneth skulle enligt prognosen göra sin comeback från ett brutet mittenfinger till Lombardias MXGP, men det verkar inte som han kommer stå bakom grinden inom den närmsta framtiden alls.

Jake Nicholls: Efter en riktigt bra start på säsongen drabbades Jake Nicholls av en stor dos otur under Trentinos Grand Prix. ‘45’s höft gick ur led utan att han ens kraschade, tro’t eller ej, så han kommer vara borta ett bra tag framöver. Han har själv sagt att han inte har för avsikt att stressa sig igenom sin återhämtning alls.

Davy Pootjes: “Det känns som “The Man Above” testar min styrka och vilja,” berättade Davy Pootjes efter sin senaste motgång under MXGP i Patagonia-Argentina. HSF Logistics KTM föraren är tillbaka på hojen, men vi har ännu ingen tidslinje för hans comeback till racing.

Chihiro Notsuka: En brutal krasch i Argentina lämnade Chihiro Notsuka med en fraktur i ryggen och en höft ur led. Notsuka skulle egentligen inte köra alls i år men det låter som att möjligheten finns att han kan komma tillbaka till någon av de sista deltävlingarna. Den japanska föraren förväntas göra en fulländad comeback i MXGP 2018.

Text: Lewis Phillips | Huvudbild: Sean Ogden

MX Vice Editor || 25