Latest News

Skaderapport: Arminas Jasikonis

Monster Energy MXGP USA var utan tvekan ett av säsongens tuffaste race. Många förare hade svårt med förhållandena men Arminas Jasikonis var kanske mest otursam. Suzuki World MXGP’s förare slog höften ur led i MXGP-klassens första heat.

“Han fick en bra start, tog sig till tredje position och hoppade över plattåhoppet när hans hoj fastnade i mjuk sand i landningen,” berättade Stefan Everts i en pressrelease från Suzuki. “Han flög över styret och hojen träffade honom vilket fick höften att hamna ur led. Sjukvårdarna har fått den tillbaka i rätt position och det ser okej ut, men han ska röntgas igen. Om allt ser bra ut så kommer han resa tillbaka ihop med teamet imorgon.”

“Det kommer vara en svår resa för honom men i slutändan är det skönt att vara tillbaka i Belgien så vi kan utföra alla fysiska test där,” fortsätter han. “En höft ur led tar normalt flera månader att läka så vi får hålla tummarna och se vad som händer. Vi önskar honom så klart all lycka till för en snabb och effektiv comeback.”

Arminas Jasikonis håller nu trettondeplats i MXGP-tabellen och tog sitt personbästa resultat för året (tredjeplats) vid Portugals MXGP i Juli.

MX Vice Editor || 25