Latest News

Pinpoint: Foregone Conclusion

VM-deltävlingen i Frankrike är allt spännande. För bara två år sedan så kostade Rockstar Energy föraren Clement Desalle kraschen hans stundande titel.

Desalle körde inte ett enda varv denna gång på Franska VM-deltävlingen, precis som Tim Gajser. Gajser har klarat sig undan allvarligare skador trots spektakulära vurpor på sin 450. Denna gång var det inte en krasch som orsakade att han kastade in handduken utan denna gång så valde han lyssna till sina rådgivare.

Åter igen så visar denna sport hur snabbt det kan ske stora och spektakulära förändringar. för fem rundor sedan så verkade Gajser omöjlig att stoppa och nu kom han inte ens till start.

Enlarge

Site-Tim-Gajser-7
Tim Gajser har fått uppleva båda höga toppar och djupa dalar ombord på sin Honda.

Honda Racing Corporation/Bavo Swijgers

En veckas uppehåll i Trentino följdes upp med trubbel i Holland och sen började krascherna. Sedan krascherna började så har Gajser delat ut hundratals poäng till sina rivaler men trots detta så finns det en positiv punkt att belysa, trots spektakulära krascher så har Gajser klarat sig utan benbrott. Det som håller honom tillbaka nu är den skada han ådragit sig i axeln, en sträckning. Men det är snart dags att ladda om för runda 19 i Ryssland och tills dess så hoppas vi att han är på benen igen och att hans rådgivare låter honom starta.

Är det värt att stressa sig tillbaka till att tävla på högsta nivån? Det är frågan man kan ställa sig när man kollar på poängställningen just nu. Gajser har 86 poäng till förstaplatsen. Om Cairoli ser Herlings som ett hot så ska Cairoli bedöma Gajser efter samma premisser. Ett misstag från Cairoli skulle kunna kosta honom tronen och näst på tur har vi just Gajser och Herlings.

Att Clement Desalle och Roman Febvre har börjat visa sitt sanna jag är också positivt, de skulle kunna kosta den 8-faldige världsmästaren dyrbara poäng, så nu börjar årets serie onekligen att bli spännande.

Medans några av er redan anser er veta vem som kommer att vinna så ber vi er att tänka ett varv till, för det är nu det kan avgöras. När hungriga förare så som Herlings och Gajser får segervittring så kan vad som helst hända.

Words: Lewis Phillips | Lead Image: Honda Racing Corporation/Bavo Swijgers

MX Vice Editor || 25