Latest News

MXoN: Frankrike

FFM (Franska federationen) utsåg ett riktigt starkt team för Motocross of Nations för bara några veckor sedan, men mästarna från förra året har hamnat i turbulenta tider sedan dess. Romain Febvre har precis återkommit till sin toppform, vilket kommer hjälpa dom, men deras 250F förare är nu frågetecken inför evenemanget.

Dylan Ferrandis bröt båtbenet i en krasch vid Budds Creek och kommer ej tävla i Lucas Oil Pro Motocross-finalen i helgen. Hans status för MXON är inte ännu bekräftad men han tävlar nu mot tiden för att vara frisk nog att ställa upp. Franska fans var inte allt för oroade dock eftersom dom hade Benoit Paturel att falla tillbaka på, men nu har även Paturel drabbats av otur.

Jag kraschade stort i Onsdags vid Villars Sous Ecot,” skrev han på Social Media. “Efter genomgång vid sjukhuset är jag tvungen att stanna kvar under bevakning ett par dagar till. Jag kommer hålla er underättade hur utvecklingen sker. Tack för ert stöd!” Paturel borde ha tillräckligt med tid för att vara redo för MXON, eftersom evenemanget är mer än en månad bort, men att han är “under bevakning” indikerar att det kanske är något mer till skadan än vad vi vet.

Med tiden får vi veta om någon av dessa två förare är friska nog att tävla på högsta nivån första Oktober. Om dom inte är det så är det namn som Jordi Tixier och Stephen Rubini som kanske kommer kunna ta över.

Text: Lewis Phillips | Huvudbild: Monster Energy Media/Ray Archer

MX Vice Editor || 25