Latest News

Lieber till KRT

23-åriga Julien Lieber tar rygg på landsmannen Clement Desalle till Monster Energy Kawasaki Racing Team när han nu hoppar upp till MXGP till nästa säsong.

Lieber hade en bra helg på hemmabanan Lommel under helgen där han för femte gången klev högst upp på pallen för säsongen. Att komma från ett privat team och ta sig vidare till denna nivå är riktigt stort och han har minst sagt visat det under den gångna säsongen med sin körning och vinster. Vi förstår att han ser fram emot nästa säsong då han kommer att köra en KX-450SR dirkekt från fabrik, en viss skillnad mot privata teamet han representerat under 20167

Han är redan en av de mest lovande Belgiska förarna och under 2015 så var han rankad sexa, under 2016 så fick Julien har spenderat mycket tid på sjukhuset efter en höftoperation. När han sen klev på hojen igen denna säsong så var det många som tappade hakan då han plockade den röda nummerplåten efter Indonesien.

Julien Lieber: “Mitt mål med denna säsong var att få växla upp till MXGP-klassen och jag är så glad över att jag lyckades nå mitt hårt uppsatta mål. Att få rulla upp till start på en fabriksbyggd KX450 är en dröm även det, att sedan få tillhöra pro-teamet är en dröm även det. Många drömmar har besannats under en väldigt kort tid. Jag har tränat en hel del på 450 och den passar min körstil väldigt bra, efter att ha tävlat på en 250 i sju år så är jag mer än redo att växla upp och sätta mig på en 450. Att det sedan är en Kawasaki som tillhöra Monster Energy Kawasaki Racing Team gör det hela ännu bättre, att jag sedan får bli teamkollega med Clément gör det hela verkligen komplett. Jag är så oerhört tacksam för allting.”

Steve Guttridge: Jag är glad över att Julien valt att ansluta sig till teamet. Det är många unga förare som kommer från MX2. Julien har en otrolig talang kör säkert och tar inga onödiga risker, hans övergång till 450 kommer att gå väldigt bra. Jag tror att båda våra förare kommer få ut mycket av att träna tillsammans och de kan säkert lära en del av varandra. Alla måste jobba mot sina egna och teamets mål och jag tror vi har hittat en perfekt kombination av förare för att uppnå just det.”

Thierry Chizat Suzzoni: Jag vill först och främst tacka Jordi för hans insatser under dessa två säsonger där han varit med oss. Vi märkte att Julien var tillbaka snabbare och starkare än någonsin till denna säsong. Vi hoppas på att kunna göra honom till en om ännu bättre förare till säsongen 2018 då han ska axla manteln till den 450 han ska represtera oss och sig själv med. Så snart Julien kommer så sätter vi igång med testandet och tränandet.”

Text: Press Release | Huvudbild: ConwayMX

MX Vice Editor || 25