NOTICIAS

Viewpoint: Thomas Covington

Thomas Covington har även han visat att han är ett namn att lägga på minnet. Efter att ha stått som segrare vid två deltävlingar (en under 2015 och en under 2017) så Thomas har växlat upp en nivå i nästa varje race han startat i. Men tyvärr har det varit småsaker som står i vägen för att ge honom de resultat han förtjänar.

MX Vice: Farten fanns där igen men varje gång vi såg dig på banan så fightade du dig genom botten, vad hände? Kan du förklara?

Thomas Covington, Jag hade enorma problem med underlaget och banan i sig, jag fick ingenting att stämma. Banan var oerhört teknisk och jag fick inte alls med mig farten som jag ville, branta backar och tvära svängar. Jag körde upp mig till en 11:e plats i första heatet och i andra heatet så gick det lite bättre då jag placerade mig på sjundeplats. Långt ifrån nöjd med resultat men det är bara att gå vidare och blicka framåt.

Kraschade du i starten eller vad hände?

Jag hade en del problem med grinden och tajmingen av min start i båda heaten. I andra heatet så ramlade min teamkollega i samma spår som jag körde i så jag blev stillastående där tills han plockade upp sin cykel, vilket kostade mig en hel del tid och jag föll väldigt långt bak i ledet.

Ingrandisci

Site-Thomas-Covington-2
Thomas Covington närmar sig en vinst.

Husqvarna Motorcycles/J.P Acevedo

Alla dessa småsaker som du råkar ut för, hur frustrerande är dem? Du har tillräckligt med fart för att vinna varje race men det är alltid något som ställer till det för dig, är det för att du kör oaktsamt eller är det för att du är fel person på fel plats alldeles för ofta?

Jag tror att mycket har att göra med mina starter. Ena racet plockar jag holeshot och i nästa ligger jag sist. Jag måste helt enkelt bli bättre på starterna.

Hur ser dina personliga mål ut och för resten av säsongen, att stå högst upp på pallen är ju ganska så kört.

Ja precis, så nu fokuserar jag på att lära mig så mycket som möjligt samtidigt som jag givetvis rullar upp till start för att vinna varje race. Jag kan inte göra mer än mitt bästa och det är precis det jag tänker göra.

Finns det någon särskild anledning till att det går så mycket bättre för dig i år? Om man jämför mot samma banor och dess placeringar så är du en mycket bättre förare i år. Vad har hänt?

Jag gjorde väldigt stora förbättringar under förra året också men sen bröt jag vristen i Thailand och körde en del tävlingar med skadad vrist och det är klart att det sätter sina spår i fart och rytm. Sen avslutade jag det hela med att bryta handen i Mexico och i samband med den skadan så missade jag 5 deltävlingar. När jag väl kom tillbaka så fick jag ett par bra race i slutet på säsongen. Jag vet att jag är snabb men nu gäller det bara att finslipa på tekniken och inte göra massa onödiga misstag.

Nu när resultaten börjar komma så antar jag att det är fler team som visat sitt intresse? Har du hört något från de Amerikanska teamen?

Ja absolut är det så. Jag har däremot inte bestämt mig om jag vill tillbaka till USA än, även om det är något som jag tänker på emellanåt. Något som jag tycker är riktigt kul är att mina Amerikanska fans har följt mig och nu stöttar mig i VM-serien, antingen har det att göra med att jag syns i tv då och då eller så är det för att de älskar min körstil. haha.

Interview: Lewis Phillips | Lead Image: Husqvarna Motorcycles/J.P Acevedo

MX Vice Editor || 25