NOTICIAS

Uttalande: MXGP Tjeckien

Många framtida stjärnor ställde upp i EMX85 tidigare idag, men resultaten och allt annat som skulle komma ske försvann snabbt ur alla närvarandes tankar. Många saker är viktigare än racing. Igor Cuharciuc, en het ung talang från Moldavien, omkom tragiskt nog till följd av en våldsam krasch. Det finns inga ord som beskriver denna tragedi som inträffade idag, men utan tvekan är Cuharciuc i hjärtan och tankar hos fans och förare över hela världen.

Det är inte bara en tragisk dag för MXGP, det är en tragisk dag för hela motorcykelfamiljen världen över. Vila i frid, Igor Cuharciuc. Nedan följer ett officiellt uttalande.

LOKET (Tjeckien), 22 Juli 2017 – Det är med tunga hjärtan och stor sorg vi meddelar er att en ung förare, Igor Cuharciuc från Moldavien, omkom idag under hans deltagande i Europeiska Motocross 85cc Mästerskapets tävling i Loket, Tjeckien.

Till följd av en olycka där han föll av sin motorcykel ådrog han sig allvarliga skador och tävlingen stoppades omedelbart. Trots en stor insats av evenemangets sjukvårdare, som befann sig vid olyckan snabbt tillsammans med en ambulanshelikopter, kunde hans liv inte räddas.

Morgondagens Europeiska Motocross 85cc tävling har till själ av respekt ställts in.

Youthstream, FIM, FIM Europa, ACCR och Motoclub Loket utfärdar deras djupaste kondoleanser till Igors familj, vänner och team.

Text: Lewis Phillips/Pressrelease | Huvudbild: Sean Ogden

MX Vice Editor || 25