Connect with us
       

Synpunkt: 450MX Podiet

Topp-3 reflekterar.

Published

on

En hel drös av intressanta samtalsämnen växte fram under den sjunde deltävlingen av Lucas Oil Pro Motocross vid Southwick, och de tre förarna på 450MX podiet var i centrum av många av dessa. Eli Tomac har lyckats ta tillbaka kontrollen över toppklassen igen, Blake Baggett tampas med en svårt skadad tumme och Dean Wilson klättrade upp på 450MX podiet för första gången i sin karriär. Allt detta täcktes under presskonferensen efter tävlingen.  

Fråga till Eli Tomac: Eli, Vad är det med denna bana som fungerar så bra för dig?

Eli Tomac:Jag antar att det är sanden helt enekelt. Vi har bara en riktigt bra sandbana per år och det är här på Southwick. Antingen hatar man den eller älskar den. Jag har otroligt kul när jag kör här, jag vet inte riktigt vad det är med sanden men som jag sagt förut: Antingen kan man köra sand eller så kan man inte köra sand. Det var en bra helg.

Fråga till  Blake Baggett: Med din skadade tumme som inträffade förra helgen, hur påverkade detta dig idag och har du någon strategi för att minimera skadan på den?

Blake Baggett:Jag tror inte det kunde gått mycket bättre än det gjorde för oss idag. Vi kom in till tävlingen långt ifrån 100% och jag är absolut inget stort fan av den här banan. Vi tog vad vi kunde helt enkelt, jag körde så bra som jag kunde och vi hade en stabil helg. Jag är riktigt nöjd med vad jag lyckades åstadkomma.

Fråga till Dean Wilson: Ditt första 450MX podie och en fantastisk körning idag. Hur grymt känns det att vara här uppe, och är detta ungefär där du känner du hör hemma?

Dean Wilson:Ja, det känns riktigt bra. Det är rätt galet att tänka sig att detta är min första podieplacering. Det är 6 år sedan jag var med på en presskonferens, så det känns fantastiskt. Det är egentligen inte en bana eller ett race som jag gillar särkslillt mycket. Jag förberedde mig själv mentalt att det skulle bli ett hårt race, och jag tror det hjälpte, eftersom jag behövde gräva djupt för att prestera på denna väldigt fysiskt krävande bana. Vi hamnade här, så det var en grym helg och jag är väldigt nöjd.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                             

Fråga till Eli Tomac (Snällt nog svarad av Dean Wilson): Vad var det som har gjort att de senaste veckorna fungerat så bra för dig? Var det misstag tidigare eller ändringar på hojen? Vad händer?

Dean Wilson:Det kändes som att jag körde helt okej i början av säsongen. Jag vet inte, jag hade mina problem vid några race och mina starter har inte varit de bästa. Denna helg satte jag starterna bättre. Jag har varit bättre i träningen och hållt mig till planen. Det är skönt att känna att allting äntligen börjar ge resultat. Min fysik var bra, min hoj fungerade bra. En kombination av positiva saker helt enkelt.

Ingrandisci

Site-Dean-Wilson-1
Dean Wilson lyckades äntligen hamna på podiet.

Husqvarna/Simon Cudby

Jag vet att Eli är snäppet vassare, så jag försöker egentligen inte köra för hårt när han är bakom mig. Jag lät honom passera och sedan försökte jag lära mig av honom. Eftersom jag inte är där ännu – i toppfart – så är det en inlärningsprocess för mig.

Fråga till Eli Tomac: Millville är ännu en bra bana för dig. Ser du positivt på den kommande lediga helgen eller hade du hellre bara fortsatt köra?

Eli Tomac:Jag tror att vi just nu är i en riktigt bra position. Vi ligger bra till i poängen och vi har inget vi behöver fixa med hojen. Så jag har självförtroendet i takt. Jag har inget emot en ledig helg, vi får vila upp oss lite och komma tillbaka fräscha och redo. Jag tror också att fler banor framöver passar mig riktigt bra.

Ingrandisci

Site-Eli-Tomac-1
Eli Tomac har en 19-poängs ledning över Blake Baggett.

Monster Energy/Ryne Swanberg

Fråga till Blake Baggett: Jag vet att du antagligen är glad över en ledig helg. Vad har du planerat göra för att läka tummen mer under den helgen?

Blake Baggett:Ja, jag är glad över lediga helgen. Absolut. På måndag har jag en magnetröntgen. Med allt jag undersökt hittills så verkar det som att ligamenten i tummen är trasiga. I värsta fall måste jag få det fixat kirurgiskt, och isåfall är förhoppningsvis två veckor tillräckligt med tid för att komma tillbaka i full form. Jag vill verkligen upp i täten igen och fightas med Eli. Idag var det inte i korten alls, han var på en annan nivå och jag kände mig inte bra alls.

Fråga till Dean Wilson: Du vann 250MX mästerskapet 2011. Sedan dess har du genomgått en hel del skador och andra problem, vad är det med teamet du är hos nu som har gjort att du blivit så pass mycket starkare de senaste 6 månaderna?

Dean Wilson: “Jag måste verkligen passa på att tacka mitt team. Min mekaniker, “Mo Head”, jobbar stenhårt för att hålla min hoj i toppskick och Bobby Hewitt vill jag tacka för chansen han gett mig. Han [Bobby Hewitt] hjälpte mig när jag inte hade någonting och körde till racen i min egna skåpbil. Jag såg den sidan av sporten som man inte vill vara en del av. Därifrån har jag bara haft det bra, vi fungerar bra ihop i teamet, vi jobbar hårt och vi har kul ihop. Jag behöver den balansen. Just nu har jag riktigt kul både med träningen och körningen.

Ett tag visste jag inte ens om jag skulle fortsätta tävla. Det var tufft under ett par år. Man jobbade stenhårt och sedan blev man nedslagen, och sedan samma visa om och om igen. Att inte få en plats på ett team vid säsongsstarten var tufft, men att jag har denna möjligheten med teamet nu har tagit mig tillbaka på fötterna igen. Jag befinner mig i en bra position just nu och jag är riktigt glad över allting i mitt liv.

Ingrandisci

Site-Dean-Wilson-2
Dean Wilson har inte varit utanför topp 10 de senaste deltävlingarna.

Husqvarna/Simon Cudby

Fråga till Eli Tomac: Dom körde in en hel del extra sand i år för att göra banan ännu tuffare för förarna. Kände du någon skillnad i år?

Eli Tomac:Det var inte så stor skillnad. Jag vet inte exakt vad dom tog in för material men det hade fortfarande samma känsla. Normalt skulle jag kalla det, inte speciellt annorlunda.

Fråga till Blake Baggett: Med din skadade tumme, körde du något under veckan eller var Pressdagen din första dag på hojen?

Blake Baggett: “Under pressdagen körde jag några varv för att känna efter lite och tänka ut hur vi skulle tejpa upp tummen och försöka stabilisera den. Det är svårt, man måste ha crosshandskar och den där känslan. Vi gjorde några tester för att se hur vi skulle tejpa och det var allt.”

Intervju: Presskonferens | Huvudbild: Husqvarna/Simon Cudby

Monster Energy Supercross

Injury Update: Christian Craig and Evan Ferry out of Arlington

Read more.

Published

on

Christian Craig

Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing rider Christian Craig has been ruled out of Round 7 of the 2024 AMA Supercross Championship in Arlington after re-aggravating an ongoing elbow injury.


Words: Press Release | Lead Image: Husqvarna


The 32-year-old missed much of last season after injuring his right elbow at Glendale and then requiring multiple surgeries, however, he will now seek further medical advice as a result of re-aggravating the injury in recent weeks.

An attempt to line up in Texas on the Husqvarna Motorcycles FC 450 Rockstar Edition saw Craig on track during Friday’s press activities at AT&T Stadium, before deciding to sit out the round and focus on his recovery in order to regain 100 percent fitness.

Nathan Ramsey, Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing Team Manager: “Christian’s elbow has been slowly getting a little more irritated over the past couple of weeks. On Thursday before coming to Arlington, it was at its worst and then he tried to ride press day, but it just wasn’t happening. He’s re-aggravated it and unfortunately will not be riding this weekend. From this point, we will do everything we can to assess what’s going on and to get him back out there, back at full form as soon as possible.”

A possible return date is yet to be determined and additional information on his condition will be made available in due course.

Evan Ferry

Supercross rookie Evan Ferry has frustratingly been ruled out of the Arlington Supercross – round two of the 250SX East series – following a fall during the event’s press day, yesterday.

During press day inside AT&T Stadium in Arlington, Texas, Ferry fell, resulting in an injury to his right shoulder. Initially, Evan and the team were hopeful that he would be able to compete in the event, but following medical examinations, it became clear that he was unable to take part in today’s proceedings.

Evan will seek further medical investigation and advice from his personal doctor on Monday to confirm what the prognosis will be.

Everyone at Triumph Racing wishes Evan all the very best for a speedy recovery and looks forward to seeing him back on track soon.

Bobby Hewitt – Triumph Racing Team Principal: “Obviously, this is a huge disappointment for Evan and the whole Triumph Racing team. Evan had a really rough time of things at the opening round of the 250SX East series, getting taken out in the first corner of the main event, so we were really hoping that this weekend he’d be able to show what he’s capable of. Sadly, that’s not going to be the case, which is a huge shame for Evan. Everyone in the team wishes him all the best for a speedy recovery and we hope to have a more detailed update on the situation when he’s seen his doctor on Monday.”

Love what we do? Please read this article as we try to raise £30,000.

Continue Reading

Monster Energy Supercross

Results: 2024 Arlington Supercross

See here.

Published

on

2024 Monster Energy AMA Supercross is back for round seven! The racing in Arlington has commenced and the results are flying through at quite a rate. Keep up with everything that is going on in the different sessions in both 450SX and 250SX by checking this page. Lead Image: Supercross

This page will have all of the results. The results are posted in an easy-to-view fashion, with the latest results at the very top of the page. If you do not immediately see the most recent results, hit the refresh button in the top-right corner and then the issue should be rectified.

450SX Group A Qualifying 1

250SX Group A Qualifying 1

Love what we do? Please read this article as we try to raise £30,000.

Continue Reading

Campionato mondiale MXGP

BREAKING NEWS: MX Lacapelle Marival Cancelled

Published

on

The first round of the French Elite Championship scheduled this weekend at Lacapelle Marival has been cancelled
Due to terrible weather conditions today and an even worse weather forecast for this weekend, the event’s jury (members of the club and delegates of the French Fédération) announced a few minutes ago that the event is cancelled.

The first round of the Championship will take place on March 16-17 in Basly (near Caen)

There was an impressive entry list for the event. It will be interesting to see if any riders go to the Hawkstone International this weekend.

MXGP

1 Valentin GUILLOD
20 Gregory ARANDA
24 Kevin HORGMO
34 Bogdan KRAJEWSKI
57 Pierre GOUPILLON
61 Pako DESTERCQ
72 Lucas IMBERT
91 Jeremy SEEWER
93 Jago GEERTS
101 Mattia GUADAGNINI
109 Antoine BORDRON
131 Adrien MALAVAL
141 Maxime DESPREY
183 Tim EDBERG
193 Tanguy PROST
576 Dorian MARTINEZ
725 Antonin MILLE
752 Julien PELLETIER
783 Enzo TORIANI
831 Brice MAYLIN
959 Maxime RENAUX
971 Tino BASSO

MX2

8 Camden MC LELLAN
11 Calvin FONVIEILLE
14 Arnaud AUBIN
19 Sacha COENEN
31 Tom GUYON
41 Nicolas DUHAMEL
47 Karlis REISULIS
55 Mathis BARTHEZ
74 Kay DE WOLF
95 Enzo CASAT
111 Mikkel HAARUP
132 Andrea BONACORSI
133 Tom CANEELE
140 Nike KORSBECK
172 Mathys BOISRAME
198 Thibault BENISTANT
214 Nicolas VENNEKENS
220 Toni GIORGESSI
226 Arthur STEFFEN
240 Johan BRIAND
268 Thibault MAUPIN
287 Lisandru TORRE
317 Mathis VALIN
319 Quentin Marc PRUGNIERES
324 Maxime CHARLIER
389 Jules PIETRE
411 Nicolas DERCOURT
425 Emile DE BAERE
430 Ivano VAN ERP
446 Adrien PETIT
451 Julius MIKULA
507 Simon DESMICHEL
575 Kevan SCHILLINGER
589 Kiliann POLL
598 Ethan LEPIGEON
619 Hugo STIENNES
640 Jules ALMAYRAC
642 Jules AMMER
708 Kivers LEFEBVRE
712 Pierrick CASTAN
720 Ilann WERLE
747 Maximin MILLE
772 Janis Martins REISULIS
790 Victor MAURESA
798 Arnaud COLSON
816 Tennessee CARRIE
857 Hugo VAUTHIER
867 Rasmus MOEN
895 Francois RIGOLLOT
925 Mathis DECLEMY
960 Lucas COENEN
978 Enzo ROZE

Continue Reading

Latest