NOTICIAS

Jed Beaton kliver på på MX2

Vi närmar oss runda 13 i årets upplaga av MXGP och inför stundande race på Loket så har det skett en del uppdateringar. Michele Cervellin får sällskap av Jed Beaton som normalt sett kör i EMX250-klassen.

Jed Beaton kommer att köra för HRC MX2 under tre rundor mellan hans ordinarie tävlingar i EMX-klassen. Beaton kör för carglass Honda i EMX-klassen men kommer att köra för HRC under följande tävlingar, Loket, Lommel och Assen. Detta är en enorm möjlighet för Beaton då han får chansen att visa vad han verkligen går för.

Cervellin har hälsat på HRC i Japan under det korta sommarupphållet utöver det så har han tränat, tränat och åter tränat, allt för att komma tillbaka till Tjeckien i så bra form som möjligt.

Michele Cervellin: “Jag var i Japan och träffade HRC under sommarupphållet och det var ett väldigt nyttigt och intressant besök. Sen jag kom hem har jag fokuserat på träningen. Jag gillar Loket och att det är hårdpackad jord. Jag har tävlat där en gång tidigare och det var under föregående år då jag körde EMX250.”

Jed Beaton: “Det ska blir väldigt kul att köra för HRC det är ju trots allt en av de bästa teamen i depån. Jag är oerhört tacksam över att min team, Carglass Honda släppte mig för denna chans. Jag har testat deras cykel i veckan och allt kändes rätt direkt. Detta är min första start i MX2 så jag förväntar mig inget extraordinärt men jag har en del förväntningar på mig och jag vill visa att jag gör mitt bästa från start till mål. Banan ser bra ut, gillar hårdpackat.”

Roger Harvey: “ Vi vill välkomna Jed Beaton till HRC kommande helg. Beaton som normalt kör för Carglass honda i EMX klasen. Han är redan en medlem i Hondafamiljen och medans det är uppehåll i EMX så ser vi det som givet att han ska få prova kliva upp en klass. Cervellin har tränat stenhårt under de senaste veckorna för att göra en ordentlig comeback efter den korta semestern. Vi närmar oss sista halvan av serien och det är viktigt att han är i så bra form som möjligt så att han kan ge järnet.

Text: Press Release | Huvudbild: Honda Racing Corporation

MX Vice Editor || 25