Connect with us
       

Uncategorized

Inblick: 450MX kommentarer.

Herlings, Musquin och Baggett.

Published

on

Det råder inget tvivel att den stora snackisen vid USA’s Pro Motocross Nationals-series avslutande deltävling i helgen var. Jeffrey Herlings, en av MXGP’s största stjärnor, valde sent veckan innan att delta i racet. Lyckligtvis hölls en presskonferens efter eventet som gav podieplacerande förarna en chans att svara på pressens frågor.

Fråga till Marvin Musquin. Hur var det att ha alla orangea hojar uppe på pallen idag?

Marvin Musquin: Jag pratade precis med Jeffrey om hur coolt det var. Jag tänkte redan efter första och tillochmed andra heatet att det var roligt. Att ha alla tre KTM förare där var coolt, och det får mig att tänka tillbaka på alla i Österrike som jobbar så hårt för oss. Jag är övertygad att Pit Beirer och alla andra där är riktigt nöjda just nu.  

Fråga till Blake Baggett: Du och Marvin anlände till detta race väldigt nära i poängtabellen. Berätta hur din dag gick.

Blake Baggett: Jag fokuserade på att få bra starter. Marvin har varit het på sistone och jag visste att han skulle vara i toppen, så i mitt fall behövde jag göra mitt absolut bästa. Det föll lite kort, men jag har kämpat hårt hela säsongen. Tyvärr höll det hela vägen. Men jag är stolt över att jag klarade av att kämpa genom skadan och fortsätta tävla ända in i sista heatet. Varken jag eller Marvin lyckades ta hem titeln, men vi tog den åtminstone till sista heatet. Eli förtjänar den, och ja, det var en bra säsong.

Ingrandisci

Site-Blake-Baggett
Blake Baggett fick äntligen sitt genombrott under sin första säsong hos KTM.

KTM Images/Simon Cudby

Fråga till Jeffrey Herlings: Hur länge sedan planerade du att ställa upp i detta race?

Jeffrey Herlings: För två dagar sedan. Vi var i Sverige förra helgen med VM, och som alla vet så bröt jag handen i början av vår säsong. De första fyra deltävlingarna i Europa var katastrofala eftersom jag hade så svåra smärtor och knappt kunde köra. Jag var så långt bak i poängtabellen, typ 20e plats. Jag har fightat hela vägen upp till en andraplats nu och har vunnit en del. Två i rad och på väg mot en tredje men fick en DNF. Jag kom ikapp en del i taballen och var på väg mot en vinst när jag inte kunde ta mig i mål.

Nu är det bara tre deltävlingar kvar och mästerskapet är över för mig. Jag pratade med Pit Beirer från KTM i Österrike, en av de högsta hönsen, och sa att jag flyger till USA ändå för att träna hos Aldon Baker och förbereda mig för värmen inför MXGP i Florida. Jag frågade vad han tyckte om att ställa upp i detta race och han svarade att han behövde fundera på det.

Vi började planera och ringa lite samtal. Den amerikanska hojen är annorlunda, så vi kom hit i tisdags och körde första gången under onsdagen hos Aldon. Det var verkligen en helt annorlunda hoj. Vi fick bara några timmar att jobba på inställningarna eftersom vi behövde köra Press Day här om vi ville tävla. Banan var helt ny för mig och jag behövde vänja mig vid den, så vi valde att göra så. Jag var faktiskt riktigt nöjd med hojen direkt ändå.

Ingrandisci

Site-Jeffrey-Herlings-7
Jeffrey Herlings kommer nu köra tre MXGP deltävlingar i rad.

KTM Images/Simon Cudby

Fråga till Jeffrey Herlings: Vi vet att MXGP serien tillåter riktiga fabrikshojar, medan våra regler är lite striktare. Hur mycket annorlunda är din europeiska hoj, som du kommer köra på nästa hoj, jämfört med den du körde idag?

Jeffrey Herlings: Man måste förstå hur man ställer in hojen annorlunda. Banan här var helt otrolig. Jag gillar hur dom bygger banorna här. Hemma är banorna så små, smala och svåra att köra om på. Dom är inte dåliga, men om man kraschar i Europa som jag gjorde i andra heatet här så är det nästan omöjligt att komma från sista till första plats. Banorna låter dig inte välja så många spår och det gör det svårt med omkörningar. Det är två olika världar, men jag gillar den Amerikanska stilen.

Fråga till Jeffrey Herlings: Finns det någon chans att du skulle komma till USA för att tävla heltid?

Jeffrey Herlings: Inte direkt. Det här var en engångsgrej. Jag har mitt kontrakt i Europa tre år till, så jag är rätt nöjd med det. Jag gillar att vara där. Men, racingen här är möjligtvis på en annan nivå.

Fråga till Blake Baggett: Berätta hur statusen är med din tumme nu efter att kört med den skadad sju deltävlingar. Hur illa är det?

Blake Baggett: Jag har ingen handstyrka i den. På Tisdag ska den opereras och förhoppningsvis bli fixad, och sedan är jag borta i två månader. Den har inga ligament kvar, de slets från benet, så jag har bara försökt mitt bästa för att hålla mig kvar. Så småningom måste jag åka till Europa och köra lite, den här snubben visade oss alla hur man kör idag. Jag kommer definitivt ta fram anteckningsblocket och skriva ned lite tekniker. Han var helt klart bäst idag.

Ingrandisci

Site-Blake-Baggett-2
Bra starter var Blake Baggetts prioritet vid Ironman.

KTM Images/Simon Cudby

Fråga till Blake Baggett: Jag tror inte vi har fått chansen att fråga dig om Red Bud eftersom du inte var på podiet den dagen. Kan du ge oss ditt perspektiv på händelsen som satte stopp för ditt hopp att vinna titeln. Du stannade i fighten, men det ändrade dina chanser.

Blake Baggett: Jag var inte beredd. Det var ett racingmisstag. Jag var i ett spår och kunde inte bromsa så jag körde rakt in i honom och kraschade. Jag satte ned handen på fel ställe och fel tid. Det var inte mitt år iår helt enkelt. Jag gjorde mitt bästa för att hänga med Marvin och Eli och vara där i slutet, vilket gav mig en tredjeplats. Jag är absolut glad över säsongen och hur jag utvecklats. Jag har också blivit bättre i Supercross och det var skönt att få lite vinster i 450MX klassen. Det är alltid målet att få bra starter och slåss i toppen, så jag har haft riktigt kul.

Fråga till Blake Baggett: Hur många gånger har incidenten från Red Bud spelats upp i ditt huvud de senaste månaderna?

Blake Baggett: Det är passerat. Nu handlar det om att inte låta det hända igen, men det är många misstag som vi gör genom våra karriärer. Hade jag kunnat spola tillbaka bandet så skulle jag, men så fungerar det inte. Dom andra vinner på dina misstag och det är vad motorcykelracing handlar om.

Fråga till Jeffrey Herlings: Jeffrey, berätta lite om förväntningarna du hade på dig själv och var du skulle placera dig? Det var väldigt imponerande när du direkt satte snabbaste kvaltiden. Trodde du att du kunde ta hem totalvinsten idag?

Jeffrey Herlings: Det är svårt att säga eftersom allting var nytt för mig. Det var därför jag körde Press Day också, för att få lite extra tid på banan. I MXGP har vi hela Lördagen att värma upp, tidsträning och ett kvalrace. Sedan är det uppvärmning igen på Söndagen följt av två heat. Så när det är dags för första heatet har vi redan spenderat typ två timmar på hojen. Idag hade vi tio minuters träning, följt av femton, så det är helt annorlunda. Allting är väldigt avslappnat hemma. Man åker in på banan medan träningen redan håller på, men här är det som ett race. Det är rätt galet.

Mina förväntningar? Jag vet inte. När vi kom hit trodde jag att Eli skulle vara snabb, Marvin och Blake likaså. Sen har vi sådana som [Justin] Barcia och [Justin] Bogle, så jag visste inte riktigt vad jag hade att förvänta mig. Jag tänkte att allting inom topp fem vore bra nog. Sen satte jag snabbaste tiden i första träningen, sedan i andra, så då tänkte jag att med okej starter så borde vi komma i toppen. I första heatet fick jag en bra start, jag låg på andra plats och tog mig snabbt till första plats under första varvet. Jag hade en riktigt bra fight med Marv’ och sedan lyckades jag även vinna andra heatet.

Det andra heatet var ganska tufft dock. Dom hade vattnat de två första kurvorna en del och jag tappade fästet med framhjulet. Jag hade lite tur när Marvin gjorde sitt misstag, han gav vinsten till mig. Men det är racing – jag kraschade, och det gjorde även han.

Ingrandisci

Site-Jeffrey-Herlings-2-1
Jeffrey Herlings återvänder nu till Baker's Factory i Florida.

KTM Images/Simon Cudby

Fråga till Jeffrey Herlings: Jag försöker minnas om du och Marvin var teamkamrater under er tid tillsamman i MXGP. Om ni var det, var det kul att återse och tävla med ett bekant ansikte?

Jeffrey Herlings: Ja, det var faktiskt riktigt kul. Vi var på samma flight hit och pratade gamla minnen från 2010. Det är ganska coolt att vi fortfarande kan prata om det, eftersom han vet hur det är där hemma. Vi hade en hel del att prata om. Marvin är en grym idrottsman och ambassadör för sporten så det var kul att fightas med honom och dom andra här. Jag har respekt för alla. Det var ett nöje att komma hit och att åka hem med ett 1-1 resultat är rätt grymt.

Fråga till Marvin Musquin: Det verkar som du har “hängt ut” mer de senaste veckorna och verkligen satsat hårt. Idag verkade det som om det var en stressad åkning för dig och du tog många risker. Kände du lite panik?

Marvin Musquin: Nej, jag körde bara så hårt jag kunde. De senaste deltävlingarna har jag inte haft något att förlora, och idag var likadant. Allt jag behövde göra var att vinna så mycket som möjligt för att kunna ta titeln. Men, för att vinna hade Eli Tomac behövt ha en riktigt riktigt otursam dag. Jag ville bara göra mitt bästa, försöka vinna racet och ta andraplatsen i mästerskapet samt vinna sista racet för året. Det kändes riktigt bra i första heatet när jag och Jeffrey hade vår långa fight.

Jag kände mig bekväm och kunde sätta riktigt bra varvtider och ta ikapp på Jeffrey, det var ganska coolt, men han var riktigt svårslagen. I andra heatet gjorde jag ett misstag med två varv kvar men förutom det så kändes dagen bra. Jag kände aldrig att jag körde utanför min bekvämlighet.

Ingrandisci

Site-Marvin-Musquin-2
En skada mitt i säsongen haltade Marvin’s chanser för titeln.

KTM Images/Simon Cudby

Fråga till Jeffrey Herlings: När du kraschade vid andra heatets start, vad för tankar rusade genom ditt huvud då? Tänkte du att du hade chansen att ta totalsegern eller var det bara att köra så hårt du kunde?

Jeffrey Herlings: Det var mer att bara ta ett andetag och sedan ösa. Första varven kunde jag inte hoppa alla hopp. Jag vill inte verka nedlåtande men mellan 25e och 40e plats var det inte många som klarade av hoppen. Jag ville inte landa på någons huvud så jag tappade en hel del tid där. När jag kom till runt 20e plats så var jag, jag vet inte, kanske 15 eller 20 sekunder efter och behövde fortfarande köra om alla dom. Som jag sa tidigare dock så är banorna här så bra, och har så många olika spårval. Man kan köra om överallt! Det gillar jag verkligen med Amerika, den här banan och säkert alla andra banor här. Spårval och välorganiserade.

Fråga till Marvin Musquin: Du kommer träna hos Baker nästa vecka, eller hur? Kommer du vara där eller är Marvin själv? Vad är dina planer, med tanke på att han är här. Är du färdig för säsongen?

Marvin Musquin: Jag har varit där sedan November, så jag kommer inte vara där. Det är dags för lite semester. Som det ser ut nu är September den enda chansen vi har att ta en paus.

Ingrandisci

Site-Jeffrey-Herlings-3-1
Jeffrey Herlings' nuvarande kontrakt med KTM utgår år 2020.

KTM Images/Simon Cudby

Fråga till Jeffrey Herlings: Lärde du dig något från Bakers Factory-programmet, efter den dagen du var där, eller finns det mer att lära sig nästa vecka?

Jeffrey Herlings: Det är ett rätt känt ställe för oss i Europa och alla pratar om honom eftersom han har hjälpt många stora förare vinna många mästerskap. Jag vill bara lära mig vad dom gör och hur dom tränar. När jag kommer hit ser jag att dom tränar annorlunda. Vi kan inte tävla på samma sätt som dom tävlar här eftersom banorna inte tillåter det. Dom har varken tillräckligt med grepp eller tillräckligt med spårval, så man kan inte bara hålla gasen och köra. Vädret är också hemskt under vintern, iskallt och regn. Hans program är perfekt för USA men jag tror inte det skulle fungera i Europa. Situationen är helt enkelt för annorlunda. Vi flyger till tävlingarna på Torsdagar eller Fredagar, tävlar både lördag och söndag, och flyger hem på Måndagar. Här är det alltid bra väder, oavsett om du är i Kalifornien eller Florida. Så, som sagt är det två olika världar.

Fråga till Jeffrey Herlings: Du nämnde tidigare att du gillar hur tävlingarna är organiserade och utförda här, vad är den största skillnaden med att tävla i Amerika jämte Europa?

Jeffrey Herlings: Jag vet inte faktiskt, det är bra så annorlunda. Dom som har varit i Europa kan relatera. Två olika världar. Det är många positiva saker men också många negativa. Dom gör vissa saker mycket bättre här, och vissa saker mycket bättre hemma. Det är att ge och att ta. USA är ett enormt land, och många av banorna är också enorma när våra banor hemma är små. I Europa är det omöjligt att få banorna som den vi var på idag.

Text: Press Conference | Huvudbild: KTM Images/Simon Cudby

Pro Motocross

The MX Vice SMX Review Show Episode #22 – Lars Lindstrom

HRC Boss talks about their amazing 2023 season

Published

on

In 2023, MX Vice is running a regular SMX Review show, where we talk all things AMA, frequently with a star guest or pundit. This time Ben & Brad are joined by Honda HRC USA Team Manager Lars Lindstrom, talking about the red team’s amazing 2023 season, his time as Chad Reed’s mechanic, and his riders’ plans for the Motocross of Nations!


Images: HRC Honda


Lars (crouching with his arm on the front fender) has enjoyed a great year with his team in 2023

Massive thanks to Lars for joining us and we wish you and your team all the best for the rest of the year!

This podcast was recorded prior to the Washougal National, so apologies for the delay and for the few sound issues.  None of these were caused by Lars or his systems. Enjoy the podcast!Continue Reading

Uncategorized

Live Results – AMA Pro Motocross Round 6 – Southwick

Practice Times & Race Results from The Wick

Published

on

The action is underway at Southwick for round six of the AMA Pro Motocross series. Will Jett Lawrence dominate again, and how will Hunter fare after his issues at RedBud?

Featured Image: HRC Honda

This page will have all of the results from The Wick. The results are posted in an easy-to-view fashion, with the latest results at the very top of the page. If you do not immediately see the most recent results, hit the refresh button in the top-right corner and then the issue should be rectified.

450 Updated Championship Classification

450 Overall Results

450 Moto Two

250 Updated Championship Classification

250 Overall Results

They said the sand might suit him! Tom Vialle takes his first overall win in the USA, and the 250 wildness continues through the pack as the red plate changes hands for the first time in either class this summer!

250 Moto 2

450 Moto 1

250 Moto 1

450 Consolation Race

Just for British fans, SC Sporthomes Husqvarna rider Charlie Putnam finished 19th in the Consolation Race after not making the cut in Qualifying.

250 Combined Qualifying Times


450 Combined Qualifying TimesContinue Reading

British Championship

Michelin MX Nationals – Race Report, Rnd 2 – Monster Mountain

Full report from packed event in South Wales

Published

on

Last weekend the new Monster Mountain facility staged its first event, round two of the Michelin MX Nationals powered by Milwaukee, and what an action-packed weekend it was! With almost 300 hundred riders keen to get on the new track and a tremendous crowd for the MX Nationals, both enjoyed the two days of fast and hot motocross action.

Words: Dick Law for Michelin MX Nationals | Featured Image: Michelin MX Nationals

If you haven’t seen the images and videos on social media, Monster Mountain is a USA- styled track set on top of a Welsh mountain. With months and months of hard, back-breaking work that involved moving hundreds of tons of earth with machines the size of a small house, the Monster Mountain track was born, and the scale of the project was mind-blowing. Once you have climbed up the mountain’s side to the peak, you enter a landscape that could be easily mistaken for Pala or even the moon.

The Leatt Pro MX1s were mainly about three riders, the Crendon Fastrack Honda pairing of Conrad Mewse and Josh Gilbert and Cab Screens Crescent Yamaha rider Harri Kullas. The winner would come from one of these riders, who have dominated the home racing scene all year.

Kullas got the holeshot at the start of the first combined MX1 and MX2 pro race but was quickly passed a quarter of the way around the opening lap by Mewse and then his teammate Gilbert, who had gated third, slipped by Kullas before the end of the lap. While this happened, John Adamson (ASA United GasGas) got cross threaded in one of the deep ruts and dropped from fourth to tenth.

Adamson’s teammate Ivo Monticelli, who was making a comeback from an injury he suffered at round one of the Revo series, took full advantage of his teammate Adamson’s problems and took over his fourth place as Jason Meara (JM 10 Moto-cycle Racing Honda), Tom Grimshaw (Chambers Racing), Charlie Putnam (SC Sporthomes Husqvarna), Jamie Carpenter (Cab Screens Crescent Yamaha), and Dan Thornhill (Chambers Racing) all moved up a place at Adamson’s expense.

The leading four riders of Mewse, Gilbert, Kullas, and Monticelli stayed in the same running order to the end of the race as Meara and Grimshaw fought over fifth place. The two riders changed position many times till, on lap eight, Meara suffered a mechanical failure, leaving Grimshaw to make fifth all his own.

Adamson was on a charge after his crash and fought back to sixth at the end of the race, while Putnam came off his machine, relegating himself back to thirtieth place.

The immense new track, with its long start straights and big jumps, and even an adverse camber turn, was always going to disadvantage the smaller Apico MX2 machines over the power of the Leatt MX1 machines, with Glen McCormick (Chambers Racing) being the first of the MX2s around turn one, followed by Jamie Wainwright (WPH/SBE/Redline KTM) and Carlton Husband (Phoenix EvenStrokes Kawasaki) as race favourite Charlie Cole (Blades Bikes Kawasaki) suffering a mechanical problem that saw him at the back of the pack with a lot of work to do.

Wainwright had passed McCormick to lead the MX2s by the end of the first lap as Husband slipped back three places. But, as the race continued, Husband upped his pace and repassed six other riders on his way to tenth in the race, but first MX2 home.

McCormick put on a last-lap charge and snatched a place from the hands of Wainwright as the pair finished eleventh and thirteenth on the track but second and third in the MX2s, as for the unlucky Cole. He regrouped and fought his way back from thirtieth to finish fifteenth in the race but fourth MX2 and the last person on the lead lap.

Kullas once again got the holeshot at the start of race two, and once again, Gilbert found a way past him by the end of the lap. Behind them, it was Grimshaw, Meara, Monticelli, Mewse and Carpenter.

Grimshaw took his time in the opening laps and slipped back to sixth. Mewse slid past Monticelli on the second lap to take over third place, with Meara relegated to fifth.

While Grimshaw and Carpenter fought over sixth place, the running order of Gilbert from Kullas, Mewse, Monticelli, and Meara stayed the same till the very last lap when Mewse used the backmarkers to snatch second place from Kullas, and with it second overall for the meeting. (MX Vice was witness to the incident that cost Kullas second place, where two MX2 riders fell in a rut that Harri had already committed to, leaving the Yamaha man to haul his bike out of the massively deep inside rut as Conrad tiptoed around the outside of them, probably laughing his head off!).

On the Apico MX2 side of race two, Cole had gated tenth but had Wainwright in his wheel tracks and McCormick two places further back as they battled for the MX2 lead amongst the bigger MX1 machines.

Wainwright & Cole battle for MX2 supremacy in race two. Cole won the event, but Wainwright leads the series!

After changing the lead with Wainwright several times, Cole established himself eighth on the track but first of the MX2s. Wainwright finished in tenth place for the second MX2, with McCormick third. Unfortunately, Husband didn’t get the start he wanted and didn’t seem to get going as he finished sixth MX2, behind Joe Brooks and Charlie Heyman (Tru7 Honda).           

With three race wins and a second place, Ben Edwards won the RFX expert MX1s from race one winner and wildcard rider Josh Waterman. Jayden Ashwell (AJP Geartec Husqvarna) was third, with Jay McCrum missing a podium position.

Ashley Greedy (Darjen Contractors Gas Gas) won his first three races in the RFX MX2s, but while in the lead of his fourth and final race of the weekend, he was passed by Jimmy Margetson (AJP Geartec Husqvarna) on his way to second overall, with Mathew Bayliss (Darjen Contractors Gas Gas).

Ash Greedy had a great weekend on home territory.

Wildcard rider Scott Elderfield won three out of his four races on his way to the Motoverde amateur MX1 overall, with race four winner Sean Wainwright (Fasteddy Racing Honda) second. Josh Greedy (Darjen Contractors Kawasaki) tied in third with Luke Mellows (Forty-Four Honda).

Wildcard riders took three out of the top four places in the Motoverde amateur MX2 class as Ben Clarke, with two wins and two third places, took the overall from race two winner Raife Broadley (723 Race Bikes Gas Gas) while the winner of the last race Wal Beaney was third, just five points behind the winner.

Tallon Aspden (LA Groundwork KTM), with three wins and a second place, won the Worx clubman MX1s from Darren Manning-Coe, who was second in all four of his races as Daniel Chapman, the winner of the last race of the weekend was third as Drew Lane just missed out on the podium by two points.

Sam Ongley (Fantic) won all four Spiral GFX clubman MX2 races from Matt Tolly and Charlie West.

In the youth Fly Futures MXY2s, Billy Askew (GTCi Revo Kawasaki) won all four races and remains unbeaten this year. Behind him, Domonic Newbury (426 Motorsport KTM) and Mackenzie Marshall (DK Offroad KTM) were separated by just three points as they finished the weekend in second and third overall.

Billy Askew (441) already has his nose in front of Domonic Newbury (404), Mackenzie Marshall (555) and Jak Taylor (22, WM Tatchell Husqvarna).

Reece Jones (SJP Moto Husqvarna) was third in his first race of the weekend, but from then on won the other three for first overall in the Fly MXY125s. Jake Walker (Mr T Racing KTM), who didn’t finish out of the top four all weekend, was second, with a race-three low score pushing Tyla Hooley (Fantic) down to third.

Josh Vail (SJP Moto Husqvarna), with two race wins, a second and a third place, took the overall win in the Syntol Big Wheel 85s with Jamie Keith (MBR X&P KTM), who didn’t finish out of the top three all weekend, second and Charlie Richmond third.

Josh Vail took the overall win in the Syntol Supermini Big Wheel class

With a couple of wins and two-second places, Joel Winstanley-Dawson (Techsource Racing KTM) won the Syntol small wheel 85s from race one winner Lucas Lee (Husqvarna) and Ollie Truman.

Top ten results

Leatt Pro MX1:

1 Josh Gilbert (Crendon Fastrack Honda) 22 + 25 = 47

2 Conrad Mewse (Crendon Fastrack Honda) 25 + 22 = 47

3 Harri Kullas (Cab Screens Crescent Yamaha) 20 + 20 = 40

4 Ivo Monticelli (ASA United Gas Gas) 18 + 18 = 36

5 Tom Grimshaw (Chambers Racing) 16 + 15 = 31

6 James Carpenter (Cab Screens Crescent Yamaha) 14 + 14 = 28

7 John Adamson (ASA United Gas Gas) 15 + 13 = 28

8 Dan Thornhill (Chambers Racing) 13 + 10 = 23

9 Callum Green (Tru7 Honda Academy Honda) 10 + 11 = 21

10 Stuart Edmonds (S Biggs Commercials Honda) 12 + 9 = 21

Apico Pro MX2:

1 Charlie Cole (Blades Bikes Kawasaki) 18 + 25 = 43

2 Jamie Wainwright (WPH/SBE/Redline KTM) 20 + 22 = 42

3 Glen McCormick (Chambers Racing) 22 + 20 = 42

4 Carlton Husband (Phoenix EvenStrokes Kawasaki) 25 + 15 = 40

5 Charlie Hayman (Tru7 Honda Academy Honda) 16 + 16 = 32

6 Joe Brooks (GRT Impact KTM) 13 + 18 = 31

7 Calum Mitchell (Lexa MX Husqvarna) 15 + 14 = 29

8 Bailey Johnston (Verde Shiloh KTM) 11 + 13 = 24

9 Ben Franklin (Chambers Husqvarna) 12 + 12 = 24

10 Lewis Hall (Fantic) 14 + 10 = 24

RFX Expert MX1:

1 Ben Edwards (KTM) 22 + 25 + 25 + 25 = 97

2 Josh Waterman (KTM) 25 + 22 + 22 + 20 = 89

3 Jayden Ashwell (AJP Geartec Husqvarna) 18 + 20 + 20 + 16 = 74

4 Jay McCrum (Honda) 15 + 15 + 15 + 18 = 63

5 Richard Bird (Allmoto Megabikes Yamaha) 16 + 16 + 16 + 14 = 62

6 Corrie Southwood (Langmead Kawasaki) 5 + 14 + 12 = 22 = 53

7 Ryan Thomson (Drysdale MC Gas Gas) 14 + 13 + 13 + 7 = 47

8 Josh Canton (Concept CCF KTM) 13 + 9 + 11 + 13 = 46

9 Josh Peters (Jim Aim KTM) 20 + 0 + 18 + 0 = 38

10 Aaron Patstone (Gas Gas) 9 + 8 + 10 + 10 = 37

RFX Expert MX2:

1 Ashley Greedy (Darjen Contractors Gas Gas) 25 + 25 + 25 + 22 = 97

2 Jimmy Margetson (Husqvarna) 15 + 20 + 15 + 25 = 75

3 Mathew Bayliss (Darjen Contractors Gas Gas) 20 + 22 + 14 + 13 = 69

4 Uldis Freibergs (Lexa MX Husqvarna) 16 + 15 + 16 + 20 = 67

5 Kieran Banks (Yamaha) 18 + 13 + 18 + 18 = 67

6 Henry Siddiqui (Husqvarna) 13 + 14 + 20 + 16 = 63

7 Josh Colman (Holeshot MX KTM) 22 + 16 + 22 + 0 = 60

8 Aaron Ongley (723 Racebikes Gas Gas) 10 + 12 + 9 + 14 = 45

9 Niall Cregan (CCM Motorcycles Husqvarna) 5 + 9 + 11 + 15 = 40

10 Callum Murfitt (Southside MMX KTM) 7 + 11 + 10 + 12 = 40

Motoverde amateur MX1:

1 Scott Elderfield (Kawasaki) 25 + 25 + 25 + 22 = 97

2 Sean Wainwright (Fasteddy Racing Honda) 20 + 18 + 20 + 25 = 83

3 Josh Greedy (Darjen Contractors Kawasaki) 22 + 20 + 18 + 20 = 80

4 Luke Mellows (Forty Four Honda) 18 + 22 + 22 + 18 = 80

5 Jamie Dixon (P&S Yamaha) 14 + 16 + 12 + 16 = 58

6 Joshua McCorkell (McCorkell Racing Husqvarna) 16 + 13 + 11 + 14 = 54

7 Ryan Osborn (Evotech KTM) 11 + 14 + 15 + 13 = 53

8 Callum Gordon (MX Revive Gas Gas) 12 + 15 + 13 + 10 = 50

9 Brad Thornhill (LMC Plant KTM) 9 + 12 + 14 + 12 = 47

10 Jacob Bowden (VMX Motocross Club KTM) 10 + 11 + 10 + 15 = 46

Motoverde amateur MX2:

1 Ben Clark (Gas Gas) 25 + 20 + 25 + 20 = 90

2 Raife Broadley (723 Race Bikes Gas Gas) 18 + 25 + 22 + 22 = 87

3 Wal Beaney (KTM) 22 + 18 + 20 + 25 = 85

4 Jayden Murphy (KTM) 16 + 22 + 16 + 18 = 72

5 Shaun Springer (Gas Gas) 20 + 16 + 18 + 16 = 70

6 Charlie Palmer (Apex Gas Gas) 14 + 15 + 13 + 15 = 57

7 Dan Brough (Rutzz Yamaha) 12 + 12 + 7 + 14 = 45

8 Alex Buchanan (Mace Tech Tuning KTM) 11 + 14 + 12 + 8 = 45

9 Jonathan Rodrick-Evans (KTM) 7 + 7 + 14 + 12 = 40

10 Leon Ongley (Fantic) 15 + 8 + 6 + 11 = 40

Worx Sports Insurance Clubman MX1:

1 Tallon Aspden (LA Groundwork KTM) 25 + 25 + 25 + 20 = 95

2 Darren Manning-Coe (Fabrican KTM) 22 + 22 + 22 + 22 = 88

3 Daniel Chapman (KTM) 15 + 18 + 18 + 25 = 76

4 Drew Lane (Lanes Construction Gas Gas) 20 + 20 + 16 + 18 = 74

5 Kalem Hicks (British Army MX Team Husqvarna) 16 + 16 + 15 + 15 = 62

6 Billy Saunders (WMS Commercials Honda) 18 + 0 + 20 + 16 = 54

7 Ryan Davis (KTM) 10 + 12 + 14 + 12 = 48

8 Ashley Senior (Honda) 11 + 14 + 9 + 13 = 47

9 Josh Young (KTM) 14 + 10 + 11 + 11 = 46

10 Josh Bailey (Chris Bailey Landscaping KTM) 6 + 7 + 10 + 14 = 37

Spiral Clubman MX2:

1 Sam Ongley (Fantic) 25 + 25 + 25 + 25 = 100

2 Matt Tolley (426 Motorsport KTM) 20 + 22 + 22 + 16 = 80

3 Charlie West (Tim Feeney KTM) 11 + 16 + 16 + 22 = 65

4 Bradley Johnstone (Moto Connection Kawasaki) 16 + 15 + 20 + 9 = 60

5 Chris Corthorn (Kawasaki) 10 + 20 + 9 + 20 = 59

6 George Boyce (Design Scaffolding KTM) 12 + 13 + 13 + 18 = 56

7 Matthew Pocock (MGP Steel Erection KTM) 0 + 18 + 18 + 15 = 51

8 Richy Roberts (Rutzz Racing Yamaha) 9 + 6 + 15 + 14 = 44

9 Max Flint (Planet Moto KTM) 14 + 9 + 15 + 14 = 44

10 Jordan Ambler (City Wide KTM) 18 + 12 + 0 + 11 = 44

Fly Racing MXY125:

1 Billy Askew (GTCi Revo Kawasaki) 25 + 25 + 25 + 25 = 100

2 Domonic Newbury (426 Motorsport KTM) 20 + 15 + 20 + 20 = 75

3 Mckenzie Marshall (DK Offroad KTM) 22 + 10 + 22 + 18 = 72

4 George Hopkins (HJA Motorcycles Gas Gas) 18 + 14 + 16 + 14 = 62

5 Jak Taylor (Lexa MX Husqvarna) 9 + 20 + 10 + 22 = 61

6 Fin Wilson (Husqvarna) 16 + 16 + 14 + 15 = 61

7 Bayliss Utting (Trell Contractors Honda) 14 + 22 + 18 + 4 = 58

8 Liam Bennett (Apico GMR Husqvarna) 4 + 18 + 15 + 16 = 53

9 Kayde Rayns (Scott Motorsport Yamaha) 15 + 13 + 12 + 12 = 52

10 Kyron Carron (LC Construction KTM) 12 + 8 + 11 + 13 = 44

Fly Racing MXY125:

1 Reece Jones (SJP Moto KTM) 20 + 25 + 25 + 25 = 95

2 Jake Walker (Mr T Racing KTM) 18 + 20 + 22 + 22 = 82

3 Tyla Hooley (Fantic) 22 + 22 + 10 + 20 = 74

4 Freddie Gardiner (Matt Gardiner MX KTM) 25 + 11 + 12 + 18 = 66

5 Wesley McGavin (KTM) 13 + 18 + 18 + 16 = 65

6 Harrison Greenough (Simpson KTM) 14 + 16 + 16 + 12 = 58

7 Chester Hyde (Matt Pope MC Gas Gas) 15 + 15 + 13 + 13 = 56

8 Shane Jones (KTM) 16 + 14 + 14 + 10 = 54

9 Ollie Bubb (3 Flo Yamaha) 11 + 13 + 15 + 14 = 53

10 Jack Meara (Honda) 0 + 12 + 20 + 15 = 47

Syntol Big Wheel 85:

1 Josh Vail (SJP Moto KTM) 25 + 22 + 20 + 25 = 92

2 Jamie Keith (MBR X&P KTM) 20 + 25 + 22 + 22 = 89

3 Charlie Richmond (KTM) 22 + 20 + 25 + 20 = 87

4 Lewis Spratt (KTM) 16 + 18 + 15 + 16 = 65

5 Alfie Geddes-Green (Matt Pope MC Gas Gas) 18 + 8 + 18 + 18 = 62

6 Harry Lee (GRT Impact KTM) 14 + 16 + 13 + 15 = 58

7 Blake Ward-Clarke (GRT Impact KTM) 13 + 14 + 16 + 14 = 57

8 Reegan Rogers (Husqvarna) 8 + 13 + 10 + 13 = 44

9 Finlay Pickering (Mr T’s Racing KTM) 12 + 5 + 14 + 11 = 42

10 Maison Jones (Paul Green Tyres KTM) 9 + 11 + 9 + 12 = 41

Syntol Small Wheel 85:

1 Joel Winstanley-Dawson (Techsource Racing KTM) 22 + 22 + 25 + 25 = 94

2 Lucas Lee (Husqvarna) 25 + 15 + 22 + 22 = 84

3 Ollie Truman (KTM) 16 + 20 + 18 + 18 = 72

4 Archie Butterfield (KTM) 18 + 16 + 20 + 16 = 70

5 Charlie Ward (KTM) 15 + 14 + 16 + 15 = 60

6 Author Moore (3 Flo Yamaha) 20 + 18 + 0 + 0 = 58

7 Tyler Cooper (KTM) 0 + 0 + 15 + 13 = 28

8 Chad Prince (SC Sporthomes Husqvarna) 0 + 13 + 0 + 14 = 27

9 Olly Waters (Matt Gardner MX KTM) 0 + 25 + 0 + 0 = 25Continue Reading

Latest