NOTICIAS

Catch Up: Tommy Searle

Tommy Searle drog till sig en hel del uppmärksamhet under hans comeback till FIM Motocross VM vid Schweiz MXGP och fansen var peppade att se Searle tillbaka på banan för första gången sedan November.  Två deltävlingar har gått sedan dess och de har till största del varit mycket positiva för honom.

Ett solit resultat kammades hem vid Frauenfeld-Gachnang vilket la en bra grund att bygga på inför framtiden. Det man kanske missade om man inte var på plats var intensiteten som redan börjat titta fram i Searles åkning. Han tampades med podieplacerande förare som Glenn Coldenhoff och Max Nagl tidigt i första heaten, trots att hans mål enbart var att få lite tid på hojen igen.

Sveriges GP i Uddevalla bjöd på relativt lika åkning men med förbättrade resultat denna gång. En femtonde och tolfteplats i de två heaten var summan, men potentialen fanns där för att få bättre resultat. “I första racet idag hade jag problem med gafflarna, dom kollapsade,” berättade han efter tävlingen. “Jag tror att en sten träffade gaffelbenet vilket gjorde att allt lufttryck försvann på ena sidan, och kollapsade halvvägs in i heatet. Jag ville komma i mål, eftersom jag behöver erfarenheten nu och tiden på hojen samt en chans att få tillbaka min race-fitness. Jag var 15 plats, men är nöjd trots allt.

Ingrandisci

Site-Tommy-Searle-3
Tommy Searle kommer delta vid nästa MXGP andra veckan i September.

Monster Energy/Ray Archer

Att etablera någon form av flyt och framgång är vitalt för Searle nu, men tyvärr kommer han få en ofrivillig paus. Eftersom han missat så stor del av säsongen och inte är i närheten av toppen i serien så valde teamet att skippa den dyra processen för att ta sig till Florida’s MXGP i USA. “Jag kommer inte till USA,” bekräftar han. “Steve [Dixon] vill inte att jag följer med, på grund av budget osv, vilket är förståeligt. Så tyvärr missar jag den tävlingen i år. Det hade varit kul att tävla där, men det är vad det är. Jag använder tiden till att fortsätta hemma.

Det är uppenbarligen en vital del av säsongen för Searle, eftersom han är en av de före detta GP vinnarna som ej har en deal inför nästa år. Han hoppas själv på att återvända till Monster Energy DRT Kawasaki teamet för ett tredje år. Inget är klart än säger han själv och förhoppningsvis så kommer jag att stanna med teamet och Kawasaki.

“Eftersom jag har haft så pass lite tid på hojen i år så känner jag att jag ligger väldigt långt bakom min rivaler,” säger Searle. “Jag tror det är tre dagars testande som jag har, en dag med motorn och två dagar med fjädringen.

MX Vice Editor || 25