Connect with us
       

Inblick: Jeffrey Herlings

“Det är en besvikelse.”

Published

on

Om man adderar poängen från MXGP Trentino och framåt, så skulle Jeffrey Herlings endast vara 19 poäng efter Antonio Cairoli. Detta faktum bör vara nog för att bekräfta precis hur stark ‘84’ har varit den senaste tiden och tysta alla kritiker. Baserat på denna exklusiva intervju vi lyckades få med honom efter racet, mitt i all kalabalik, visar det sig vara uppenbart att vinna är det enda som gäller för honom.

MX Vice: 1-2 som resultat för dagen är fantastiskt, men du är än en gång tvåa i totalen och – gissningsvis – börjar du tröttna rejält på det?

Jeffrey Herlings: Ja. Första och andra-platser är bra. Riktigt bra. Men vi blev tvåa totalt och det sög. Det var typ femte gången i år vi blev tvåa. Vi har bara en vinst och vi är 12 deltävlingar in i mästerskapet. Jag vet inte, det är iallafall en besvikelse. Det positiva dock är att efter fyra deltävlingar var jag typ femtonde i tabellen och nu är jag ordagrant typ fem poäng bakom andraplats. Om något skulle hända med Tony, typ som med mig när jag bröt lårbenet en dag innan jag skulle tagit hem mästerskapet, då kommer jag vara först i listan att ta toppen. Hoppas inget händer med Tony dock.

Om vi oavsett vad som händer kan ta hem andraplatsen åtminstone så skulle jag fortfarande vara nöjd. Vi hade en riktigt dålig start av säsongen med de första fyra deltävlingarna som var katastrof och jag sög riktigt hårt. Vi är glada över att vara i den position vi är i nu. jag tror vi har haft typ 6 podieplaceringar dom senaste 7 deltävlingarna eller något sådant. Så det är rätt okej. Vi fortsätter kämpa.  

Enlarge

Site-Jeffrey-Herlings
Herlings har varit topp 3 i 11 av de senaste 14 heaten.

KTM Images/Ray Archer

Jag räknade lite och adderade poängen från Trentino och fram. Om mästerskapet hade börjat där så hade du i princip delat ledningen med Tony, så jag antar att det är skönt att veta.

Så jag skulle altså ha röda nummerplåten nu? Ok. Vi kan dela på den, för de första fyra tävlingarna hände aldrig. Jag tror att min handskada kostade mig detta mästerskap. 60-70 poäng efter fyra race, det var så dåligt. Nu har vi haft en hel del bra race istället. Tony har tagit totalen, men vi får lika många poäng. Precis som i Teutschenthal – han fick inte ett enda poäng mer. Varje gång dom senaste racen han vunnit så byter vi platser här och där, och hamnar på samma tillslut. Men jag är typ 96 poäng efter. Det är ett ganska stort gap att jobba ikapp. Vi kommer inte vinna detta mästerskap utan att något drastiskt händer Cairoli.

Var du överaskad att du lyckades vinna i första heatet? Det var uppenbart en svår bana att ta igen tid på men du lyckades. När du passerade honom så tappade han fokus. Du lyckades “bryta” honom.

Ja, jag borde gjort samma sak i andra heatet, men det gjorde jag inte. Första var bra, men jag var ganska nära honom. i Andra heatet så hade han redan typ 5 sekunder ledning när jag kom upp till andraplats. Ett tag var det typ 7-8 sekunder men jag körde ikapp till 4 sekunder innan jag gjorde några misstag. I slutet kom jag ikapp igen men då var det redan för sent. Jag tycker både jag och Tony haft imponerande race både nu och förra helgen. Vi har visat de senaste racen att vi är mycket bättre än resten av förarna. Vid Loket kommer det vara många bra förare, så vi får se!

Är ni nära er gräns när ni fightas som ni gjorde idag eller finns det fortfarande mer att ge?

Ja, det finns mer – men då slutar det med att jag hamnar på ansiktet, och det vill jag inte göra. Senast jag körde över min gräns var på Ottobiano och då åkte jag hem med en bruten hand. Jag är villig att ligga på gränsen, på 100%, men inte över. Det kommer jag inte göra igen, jag har ingen lust att skada mig igen.

Enlarge

Site-Jeffrey-Herlings-2
Jeffrey Herlings kämpar hårt för att ta andraplatsen i tabellen.

KTM Images/Ray Archer

Vad tyckte du om banan i helgen? Den såg bra ut och har varit grym, men har den förlorat lite av sin magi?

Nej jag gillade inte banan speciellt mycket. Det var massvis av stenar som kom upp ur underlaget och banan var väldigt enspårig. Den var absolut bättre förr, men vi hade ofta regn. Dom vattnade massor i år, men dom måste fixa så det blir fler spårval. Stenarna måste bort också. Banan blev riktigt hård och hal. Men, det var samma för alla så det är ingen ursäkt. Och, ingen åkte härifrån med större ledning så vi ska vara nöjda.

Förra veckan var uppenbarligen ett grymt resultat. Kanske inte exakt vad du hoppats på , men det var bra.

Jag hamnade på marken. Jag var typ död.

Ja, slutet var lite tungt. Berätta lite vad som hände efter racet och allt det där?

Allright. Det hände egentligen tisdagen innan, jag körde Jet-Ski med några vänner och jag är super-super vit. Lixom riktigt vit. Så jag spenderade typ 4 timmar under solen i vattnet och när jag kom hem var jag röd som en krabba. Jag fick feber, värmen slog ut mig totalt. Vi hade tränat riktigt hårt för det racet och jag gjorde bort mig genom att dumt nog dra och köra Jet Ski i bara underkläder. Jag var så solbränd. Jag postade en bild på Instagram tror jag.

Så, jag hade feber, diarré och kräktes men jag ville inte att någon skulle få reda på det, jag ville inte att Tony skulle veta att jag hade den svagheten. Men redan innan första heatet var det kört. Jag kunde inte äta, allt jag fick i mig sket jag ut i princip. Det låter kanske lite äckligt men så var det. Det var ännu mer frustrerande för teamets del, jag är besviken på mig själv eftersom dom jobbbar så hårt för mig och vi var redo att vinna det racet. Men vi lyckades ändå ta hem en första och en andraplats så för KTM’s del spelade det inte så stor roll. 1-2 två veckor i rad nu. Det skulle vara grymt att lyckas med första eller andraplats i mästerskapet också.  

Sist vi pratade, i Tyskland, sa du att starterna var det viktigaste du behövde förbättra. Dom är väl ganska fixade nu? Jobbar du fortfarande med dom eller har du gått vidare till att fokusera på något annat du vill förbättra?

Ja, nu är fokus att inte bli tvåa längre. Starterna är bättre men dom är inte perfekta. Denna helg var vi trea ut och och i andra heatet femma. Inte superdåligt men om man vill fightas mot Tony så måste man vara i täten direkt. På sandbanor spelar det mindre roll, men på sådana här banor måste man vara där direkt från start. Vi fortsätter att förbättra oss dock. Jämfört mot början av säsongen med där vi är nu så har vi förbättrat oss enormt. Allt var nytt för mig.

Intervju: Lewis Phillips | Huvudbild: KTM Images/Ray Archer

News

Major High Street brands back VMXdN Foxhill

Published

on

By

We are proud to announce that we have secured sponsorship from high profile retail giant ‘The Range’ for the 2024 event.

Chris Dawson, founder & chairman, the mogul behind these brands is an ex-rider and lifelong hardcore motocross fan – he hasn’t missed one VMXdN meeting and has been so impressed with the standard of the Vets events he immediately wanted to get involved to help elevate the promotion and professionalism.

The Range is a huge retailer, selling great brands in all areas of the home, garden & leisure sector including everyday consumables such as food, cleaning, and laundry products; most stores also have a huge Iceland food store within.

Late last year The Range acquired the brand of the much loved, value retailer Wilko and are rapidly opening Wilko stores as well as having launched their on-line platform www.wilko.com which sells a huge amounts of original and popular Wilko products across gardening, pets, DIY, paint, and much more.

It is clear that thousands of the everyday motocross community will be familiar with and shop with these brands, we are delighted at what a great fit their new sponsor is to the sport; especially considering Chris Dawson’s lifelong affiliation with the sport.

The Range will support the event across the board and will be a huge boost in helping promote VMXdN Foxhill. They will also be having event promotions in store with a specific range of MX related items.

During the build-up to the event, The Range will provide a VMXdN Foxhill ‘event specific’ click and collect offer, where people can order on-line and then collect from the ‘on-site’ Range collection truck at Foxhill. There will also be goods available to buy on the day, such as camping chairs, tables, air beds, pop up tents, BBQs, picnic products and much more.

We are really excited about the ‘Show’N’Shine’ this year, which is to be held on Friday, August 23rd, the prizes will be donated by The Range and will be rather special to say the least!

There is plenty more in store – visit the website to read the full press release

https://www.vmxdnfoxhill.com/news

Continue Reading

MXGP World Championship

Mathis Valin stays second in EMX250

Published

on

By

Bud Racing Kawasaki’s Mathis Valin narrowly missed the podium in round two of the EMX250 Championship at Pietramurata in the Trentino region of northern Italy but the French teenager retained a secure second place in the series standings.

A single slip in each race cost the youngster a second consecutive podium in his rookie season in the class, but he displayed character and determination to regain his composure and charge back up the leaderboard to finish fourth in each moto. He spun out in a loose-surfaced turn on the third lap of Saturday afternoon’s first moto after quickly advancing to fourth; the incident cost him three positions but he responded well to recover fourth place five laps from the close despite discomfort in his leg from the crash. In race two on Sunday morning he found himself squeezed towards the trackside banking heading into the first turn but was again quickly on the move to seventh before tipping over in a tight turn at the start of lap four to surrender two positions. Undaunted by the slip he persevered with decisive passes on consecutive laps mid-moto to make fourth his own four laps from the end. He now trails the championship leader by sixteen points but is seventeen clear of third in the standings.

Bud teammate Benjamin Garib had no joy in Saturday’s first moto as he was involved in a mass collision on the exit from turn one but the Chilean showed his speed and determination in race two as he advanced consequently from a fifteenth-placed start to seventh – with his sights set on fifth – two laps from the finish before a fall pushed him back to eighth at the chequered flag.

Mathis Valin: “ After my crash yesterday I had so much pain in my leg that I could hardly walk when I came back to the team truck and I didn’t sleep so well last night. But today I did my best to get some important points with another fourth-placed finish; in the first part of the race I still had some pain, especially when I was sitting down, but  it became less painful mid-moto and I could make some passes. I didn’t really enjoy this track so much but the results show that all the work we did this winter is paying off and overall I’m happy as I’m still second in the standings.”

Benjamin Garib: ” Saturday was not a good way to start the weekend with a crunch at the first corner but my start was better today and I was right on the pack. I could make some good passes but I had a small crash near the end which cost me a couple of places. I enjoyed the track, but it was a new experience and very tricky with the grip; you had to be very careful with line-choice. I’m happy with my riding; I just need to figure out my starts.”

Inside Team video of the week-end in our Youtube link below :

Continue Reading

MXGP World Championship

Onboard with Tim Gajser in Arco di Trento

Published

on

By

Tim Gajser was riding with a GoPro camera at the fourth round of the MXGP world championship in Arco di Trento last weekend. Watch the footage below and see how intense it is in the opening laps of the MXGP class.

Continue Reading

Latest