Latest News

Fantasy inblick: MXGP Portugal

Vi har nått halvvägs in i årets FIM Motocross VM och pusselbitarna börjar falla på plats. De flesta spelarna är insatta och bekväma i sin strategi i Fox MX Manager. Med det sagt, kommer vi ta en inblick i de största frågetecknen i denna upplaga.

Tim Gajser: Det såg först ut som Lombardias GP skulle vara tufft för Tim Gajser, men han loggade respektfulla resultat samt visade stundtals sin fulla potential. Var detta tillräckligt för att övertygas att spendera 600.000€ på honom inför denna helg?

Med tanke på att du kan välja antingen Antonio Cairoli eller Jeffrey Herlings för samma pris så kanske det smartaste valet är att skippa den regerande världsmästaren. Dessa två är med stor sannolikhet säkrare alternativ att välja.  

Detta har nämnts otaligt antal gånger men att ha en av dom dyraste förarna i ditt team är fantastiskt. Du kan bolla mellan Antonio Cairoli, Jeffrey Herlings, Tim Gajser och Romain Febvre varje race beroende på väder, bana och andra omständigheter. Cairoli är gissningsvis det bästa valet inför denna helg.

Jorge Zaragoza: Jorge Zaragoza hade definitivt vunnit i stilpoäng! Det var länge sedan Zaragoza tävlade på denna nivå, och därav måste vi hålla våra förväntningar realistiska. Hans resultat på Lombardias MXGP lämnade mycket att önska. Spanjoren verkade ha problem med att hålla konditionen genom hela helgen och visade ingen intensitet alls. Det kan nog ta längre för ‘199’ att komma igång än väntat.

Enlarge

Site-Jorge-Zaragoza
Jorge Zaragoza har tveklöst potentialen att nå toppen.

ConwayMX

Faktumet att Jorge Zaragoza har potentialen i sig kan inte bortses helt, så det är absolut värt att hålla koll på honom och hur han utvecklas kommande veckor. Att placera sig inom topp 15 två gånger denna helg tycker vi är realistiskt, eftersom banan borde passa honom mer, men är det nog för att spendera 250.000€ på honom?

Anthony Rodriguez: En ny värvning till både Fox MX Manager och Fox utrustning! Anthony Rodriguez fick en turbulent start vid Lombardias Grand Prix men det finns positivitet att plocka från hans körning i söndagens två race. Rodriguez var relativt jämn i körningen och visade bra fart och möjlighet att ta sig fram genom fältet effektivt. Ottobiano var definitivt en brant inlärningskurva för honom.

Resultaten som Rodriguez har åstadkommit i Lucas Oil Pro Motocross de senaste åren visar att potentialen finns där. Man skulle kunna argumentera att han är värd ett försök för 150.000€ speciellt med tanke på att Agueda bör passa hans stil perfekt. Ett par top 10 placeringar är hans mål i sitt sista race som en Honda HRC förare.

Kevin Strijbos: Den bortglömde mannen! Det nämns ofta att Kevin Strijbos hade det kämpigt redan innan sin armbågsskada som han ådrog sig i April, men det är inte i närheten av sanningen. ‘22’ hade konstant närvaro runt top 10 och det är precis där vi förväntar honom att vara. Är det logiskt att vänta sig mycket mer än så från denna veteran? 350.000€ må vara en stor summa att spela med, speciellt efter hans uttalande att Agueda kommer vara ett uppvärmningsrace för honom. Men, trots detta – håll honom i åtanke framöver.

Text: Lewis Phillips | Huvudbild: ConwayMX

MX Vice Editor || 25