NOTICIAS

Under luppen: Team Belgien

När Beligen ska utse deras MXoN lag så har de allt för ofta dragits med skador bland de stora namnen. Men i år verkar det se annorlunda ut, Belgien har nämligen en väldigt stark trupp på pappret som är klara för Matterley Basin i Italien.

Ett starkt namn som tillför mycket för truppen är Monster Energy KRT föraren Clemet Desalle som även var med i truppen när MXoN gick av stapel i Teutschenthal under 2013 där de också vann. Han har missat de senaste årens MXoN på grund av skador så nu är han tillbaka hungrigare än någonsin, vi ser verkligen fram emot att se vad han har att ge i år.

Det finns med andra ord inga tvivel om att Clement Desalle kommer att köra för Belgien i år. Med det sagt så behöver det inte betyda att det Belgiska förbundet sätter honom i MXGP-Klassen utan han kan lika väl hamna i den öppna 450-klassen. Vi får helt enkelt se vart de placerar honom.

Enlarge

Site-Clement-Desalle
Clement Desalle är äntligen skadefri inför MXoN.

Monster Energy/Ray Archer

Julien Lieber är en favorit i MX2-klassen, i rådande MXGP så finner vi honom på en femteplats. Julien har stått på pallen vid åtta tillfällen under den gångna säsongen. Är han det rätta kortet att spela på 250-klassen eller är det kanske en förflyttning av Horebeek som är det bästa draget?

Jeremy Van Horebeek hade minst sagt farten på sin sida vid den senaste upplagan av MXoN. Om Lieber ska kunna matcha det så får han verkligen vrida några extra varv på rullen. Jeremy var snabbast på träningen, vann kval heatet och tog hem totalsegern. Om det är ett smart drag att sätta honom på en 250 igen vet vi inte och vi väntar med spänning för att se hur de väljer att gå vidare med honom.

Enlarge

Site-Van-Horebeek
Jeremy Van Horebeek kandiderar för båda 250 och 450

Monster Energy/Ray Archer

Om Horebeek skulle bli placerad på en 250, vem kommer då att fylla hans plats på 450;n i laget? Julien Lieber har tyvärr inte erfarenheten som krävs och Brent Van Doninck var den som kostade laget segern förra året. Kevin Strijbos är en het kandidat, Kevin är bäst när det gäller och har visat upp sig på tidigare MXoN. Om han ska köra så har han 2 månader på sig att återhämta sig från skadorna.

Kevin Strijbos har minst sagt ett starkt CV när det kommer till MXoN, eller vad säger ni om: 2-6-6-8-11-33-11-11-1-9-3-3. Dessa siffror sträcker sig tillbaka till 2004 där han startade för första gången. Om Clement Desalle och Jeremy Horebeek levererar som förväntat och Strijbos håller formen från de senaste MXoN så har de ett väldigt starkt team.

Text: Lewis Phillips | Huvudbild: Monster Energy/Ray Archer

MX Vice Editor || 25