NOTICIAS

Arnaud Tonus förlänger kontraktet

Yamaha Motor Europe är glada att presentera en förlägning av vårt kontrakt med Arnaud Tonus som kommer innebära att han fortsätter tävla ombord en YZ450F nästkommande två åren, tillochmed 2019.

Den 25-årige föraren från Schweiz kör just nu sin rookie-säsong i toppklassen i motocrossens världsmästerskap, MXGP. Han ligger på en tionde plats i mästerskapet för tillfället men har redan visat sin potential med en pallplacering under MXGP Trentino i April, och en vinst i ett kvalheat för två veckor sedan i Ryssland. Med nio omgångar kvar i årets MXGP serie, varav en är hans hemma GP i Schweiz den 12e och 13e Augusti, så är Wilvo Yamaha Official’s MXGP stjärna hoppfull för att nå ännu en höjdpunkt i sin karriär genom att vinna ett GP.

Tonus kommer stanna hos Wilvo Yamaha Official MXGP Team under 2018.

Arnaud Tonus: “Jag är väldigt glad över att stanna hos Yamaha. Det var mitt absoluta förstaval efter jag först började köra hos Louis och teamet hos Wilvo. Vi har en riktigt bra gemenskap med varandra och jag vet hur hårt hela teamet jobbar för att jag ska vara nöjd, och det är jag tacksam för. Detta gjorde valet att stanna med Yamaha väldigt enkelt, och jag ville verkligen bara fortsätta arbeta framåt med teamet. Inte nog med det så har jag även haft chansen att testköra nya 2018 YZ450F, och jag kan helt ärligt säga att det är en otroligt bra hoj, och jag ser en ljus framtid ombord den.”

Louis Vosters (Wilvo Yamaha MXGP Team Manager): “Jag är väldigt glad över att ha kvar Arnaud i teamet och ser fram emot dessa två år. Arnaud är en riktigt bra förare att arbeta med, allting har varit enkelt och bra i år och han är en fantastisk förare. Jag är extremt glad att han valde att signera med oss.”

Erik Eggens (Yamaha Motor Europe MX Manager): “Det är en härligt att ha Arnaud kvar två år till. Han har testat 2018 årsmodellen av YZ450F redan och det verkar som han är väldigt bekväm med den nya hojen, så det känns verkligen som vi har gjort rätt val i att fortsätta samarbetet med honom. Jag tror väldigt mycket på hans potential och genom ett bra samarbte med Wilvo-teamet ser jag fram emot att dela hans framgångar under dessa följande två år!”

Text: Press Release | Huvudbild: Yamaha Racing

MX Vice Editor || 25