Social Scoop: Tre

Hoppas verkligen ni har följt de senaste två utgåvorna av denna krönika. Sociala Mediers betydelse diskuterades första veckan, samt vilka fördelar som finns med dom. Andra veckan gick vi in mer i detalj över Facebook som plattform och hur du kan få ut mer från den.

Nästa vecka blir det en riktig kioskvältare när du kommer kunna höra vad de största företagen inom sporten tycker och tänker om vikten av Social Media som sponsor och reklamverktyg. Alla känner väl till min ståndpunkt här men det är intressant att höra vad FMF, Talon, Seven, Olfi, Enjoy, Fly med flera har att säga i ämnet.

Denna vecka fokuserar vi på innehåll till dina egna sociala medier. Innehållet är det absolut viktigaste för att samla följare. Jag har undersökt massvis av konton som bjudit in mig senaste tiden; en del är riktigt bra och en del behöver lite kärlek. Naturligtvis är det svårt att lägga massa tid på detta mellan jobb, livet, träning osv, men innehåll behöver inte bara handla om vad som hände i helgen. Om du inte postar på en fredag eller måndag, såklart, så gör du dina sponsorer glada och attrahera nya genom att tagga dom och uppdatera dina följare om dina resultat. Men vi vill ge människor fler anledningar att följa dig!

Några exempel på innehåll att posta mitt i veckan följer:

– Tagga ditt favoritmärke inom hojrengöring ihop med en före/efter-bild på din skönhet. Samma gäller dina stövlar, hjälmar etc.

– Oljebyte med produktplacering.

– Träning på gymmet och på banan

– Berätta om ditt träningsschema för att engagera dina följare.

– Ladda upp videomaterial från din körning. Du behöver inte vara snabbast i världen för att kunna producera underhållande material, och tips: om du kraschar och får med det på film – ta inte bort det ur videon.

– Berätta om rehabilitering och olika processer du använt för att ta dig tillbaka från skador, och berätta även om själva skadorna.

Foton

Se till att ge cred till fotograferna vid banorna. Dom spenderar otaliga tusenlappar på utrustning, är borta från familj och vänner och använder deras fritid till att fotografera vid lokala banorna. Detta kan bygga en relation med fotografen som kan innebära privata plåtningar vilket ger dig riktigt proffsigt innehåll.

Tro oss, du behöver fotograferna mer än dom behöver dig – så försök förstå deras situation och var öppen och trevlig när du presenterar dig och låt det ta den tid det tar att bygga en vänskap som i längden är positiv för bådas intressen. Och för guds skull, bjud på en kopp kaffe!

När tiden är inne, fråga vad dom skulle ta i ersättning för att komma ut och plåta dig, både vid träning och vid race samt lifestylebilder som visar upp dina sponsorer. När du har en bra bild, tagga sponsorer eller potentiella sponsorer. Dom kommer garanterat uppskatta att du tagit egna initiativ till att få bra material, och vem vet vart det kan leda! Vill du vara ett proffs? Bete dig som ett proffs.

Video

Hmm, vi önskar dig lycka till här! Bra filmare är riktigt svårt att få tag på, och dom kommer med största sannolikhet inte jobba för en tagg och credit i filmen. Mitt tips här är istället att investera i en kamera som tex Olfi och börja filma och klippa ditt eget material. Det tar tid att lära sig, men resultatet kan bli riktigt bra.

Rapporter

Blev du intervjuad vid senaste racet? Nämndes ditt namn på en site eller i en tidning? Upp med det på din Facebook direkt! Skanna tidningsartikeln eller länka till siten. Det är inte lätt att lyckas hamna i rampljuset i media men du kan påverka detta genom att visa upp dig själv och se till att din historia hörs, detta kommer skapa mer intresse hos skribenterna och vem vet, kanske du får en helt egen artikel snart! Journalister letar ständigt efter bra material och om du kan berätta något unikt så kan det vara intressant nog.

Summa summarum i detta är att vi försöker upprätthålla ett konstant flöde av innehåll genom hela veckan för att hålla följare intresserade av din passion eller ditt yrke, samt skapa engagemang för dina sponsorer eller potentiella sponsorer. Fokusera på just detta denna vecka – engagemang – uppmana till kommentarer, svara på dessa, och håll dina sociala medier sociala!

Om någon delar din post, tacka dom och gilla inlägget dom delat. Detta är en djup djungel dock och vi gräver oss vidare i nästa upplaga av Social Scoop om några veckor. Nu har du iallafall lite grunder att jobba med.

Text: James Burfield | Huvudbild: Monster Energy/Simon Cudby

MX Vice Editor || 25