Rodriguez Till HRC Honda

Lagom till säsongen nått sin mittpunkt så kan vi konstatera att Anthony Rodriguez är klar för HRC Honda och kommer att ersätta skadade Chihiro Notsuka. Anthony kommer att göra sin debut på Italienska Ottobiano vilket blir lite av ett hemma-race för hans teamkamrat Michele Cervellin.

Ottobiano är en nykomling till årets GP och ligger i norra Italien. Ottobiano som är en sandbana tillhör ett komplex där man finner allt från go-kart till freestyle MX. Senast Michele Cervellin var på Ottobiano var under de Italienska mästerskapen och där knep en tredjeplats i totalen. Cervellin har haft fullt fokus på att komma tillbaka till Italien efter den obehagliga skada han ådrog sig i Ryssland tidigare under säsongen.

Direkt från hans framgångar i Amerikanska supercross-serien så har den 22 åriga privatisten Anthony Rodriguez att köra på HRCs CRF250. Rodriguez flyttade till USA när han var 13 år för att jaga drömmen om att bli ett heltidsproffs och detta är första gången han återvänder till Europa och tävlar på denna nivå.

Michele Cervellin: “Jag gjorde riktigt bra ifrån mig sist vi körde på Ottobiano så jag ser fram emot att se vad jag har att komma med denna gång. Det är väldigt mjuk och djup sand på banan vilket faller mig i smaken och passar även min körstil. De senaste racen har inte känts helt hundra och jag vet att jag har potential att prestera bättre så jag hoppas kunna samla mig tills det är dags.”

Roger Harvey: “Vi ser verkligen fram emot Ottobiano, det är inte bara ett hemma-race utan det är även racet där Anthony Rodriguez skall visa vad han går för. Han kommer att vara med oss i två rundor som det ser ut nu. Eftersom han kommer senast från USA så ska det bli intressant att se vad han har att komma med.”

“Michele hade otur i Ryssland som skadade armen och i samband med det inte kom till start i andra heatet. vi tror att det kommer gå väldigt bra för honom på denna bana då han tränat väldigt hårt och vet precis vad som kommer att krävas för att sticka ut”.

Text: Press Release | Oppningsbild: Honda Racing Corporation

MX Vice Editor || 25