Details on how to watch the AMA Pro Motocross opener from Pala for both international and U.S. viewers can be found here.
The announcement of the SuperMotocross Video Pass for international viewers is great news for viewers outside of the U.S, with subscribers able to access Monster Energy Supercross, Pro Motocross and the season ending SuperMotocross all in the one package.
For further details on the platform keep reading, as the description underneath from the SMX website (http://www.supermotocross.tv) provides an in-depth outline of what’s included.
SuperMotocross Video Pass is the official, exclusive home to stream the 2023 Monster Energy Supercross Season, the 2023 AMA Pro Motocross Season, the two newly created SuperMotocross Playoffs and Finals. Don’t miss a minute of this newly developed 31 race, 10 month season package that allows fans unlimited access to view the world’s best off-road motorcycle athletes compete on the world’s biggest stage and all under one platform.
Below is what international fans, from any country all over the world, will get with the SuperMotocross Video Pass:
- Live and on-demand access to stream the entire 17-round schedule of the Monster Energy AMA Supercross Championship, all 11 AMA Pro Motocross Championship events, plus the SuperMotocross World Championship Playoffs and Final.
- All 31 rounds of the “Race Day Live” pre-show, giving fans insider access to everything happening from each 2023 race location, including qualifying, pre-race interviews and analysis, fantasy league suggestions and much more.
- Race highlights from all 31 rounds.
- Extra content & features like the 2023 SMX Season preview show, which will launch on January 1, 2023.
- Extensive archives of previous seasons of both SX and MX.
The full season subscription is $159.99 USD (£135 roughly) for unlimited access to all that content for the 2023 season.
BROADCAST/STREAMING SCHEDULE: NBC Sports will have exclusive live coverage of races, qualifiers and heats for the record 31 events in SuperMotocross. The main events will be presented on Peacock, NBC, USA Network, CNBC, and NBC Sports digital platforms.
Peacock will become the home of the SuperMotocross World Championship series in 2023 with live coverage of all races, qualifying, and heats from January to October. There will be 23 races live streamed exclusively on Peacock, including a SuperMotocross World Championship Playoff event. The platform also will provide on-demand replays of every race.
EVENT SCHEDULE (local time): Here are the start times for Saturday, according to the Monster Energy Supercross schedule from the AMA:
|Rd 1 Fox Raceway National Weekend Schedule|
|May 26-27, 2023|
|All times subject to changes. All times local to event.|
|8:00am – 5:00pm||Amateur Racing|
|9:00am||Registered Team Parking|
|9:00am – 5:00pm||Will Call|
|12:00pm- 4:00pm||Technical Control|
|7:00am – 2:00pm||Rider Services / Will Call Opens|
|7:15am – 7:30am||Riders Meeting at AMA Semi|
|7:30am – 7:45am||Chapel Service at AMA Semi|
|8:00am – 8:15am||250 Class Practice Grp B- 15 minutes (1 Lap Free)|
|8:20am – 8:35am||250 Class Practice Grp A- 15 minutes (1 Lap Free)|
|8:35am – 8:50am||Track Maintenance|
|8:50am – 9:05am||450 Class Practice Grp A- 15 minutes (1 Lap Free)|
|9:10am – 9:25am||450 Class Practice Grp B- 15 minutes (1 Lap Free)|
|9:30am – 9:40am||Track Maintenance|
|9:40am- 9:45am||250 Class Grp B Start Practice (Off Gate) 5 minutes|
|9:45am – 10:00am||250 Class Practice Grp B- 15 minutes – Timed|
|10:05am – 10:10am||250 Class Grp A Start Practice (Off Gate) 5 minutes|
|10:10am – 10:25am||250 Class Practice Grp A- 15 minutes – Timed|
|10:30am -10:35am||450 Class Grp A Start Practice (Off Gate) 5 minutes|
|10:35am – 10:50am||450 Class Practice Grp A- 15 minutes – Timed|
|10:55am -11:00am||450 Class Grp B Start Practice (Off Gate) 5 minutes|
|11:00am – 11:15am||450 Class Practice Grp B- 15 minutes – Timed|
|11:15am – 11:45am||Track Maintenance|
|11:45am – 11:55am||250 Consolation Race|
|12:00pm – 12:10pm||450 Consolation Race|
|12:30pm – 1:00pm||OPENING CEREMONIES|
|1:00pm – 1:08pm||250 Class Sight Lap|
|1:15pm – 1:50pm||250 Class Moto #1|
|1:50pm – 2:00pm||Podium Interviews|
|2:00pm – 2:08pm||450 Class Sight Lap|
|2:15pm – 2:50pm||450 Class Moto #1|
|2:50pm -3:00pm||Podium Interviews|
|3:00pm – 3:30pm||Halftime|
|3:30pm – 3:38pm||250 Class Sight Lap|
|3:45pm – 4:20pm||250 Class Moto #2|
|4:20pm – 4:30pm||250 Winners Circle|
|4:30pm – 4:38pm||450 Class Sight Lap|
|4:45pm – 5:20pm||450 Class Moto #2|
|5:30pm – 5:40pm||450 Winners Circle|
Lead Image: Pro Motocross
Love what we do? Please read this article as we try to raise £30,000.