Charlier redo för MXoN

Frankrikes lag till årets Motocross of Nations har varit ett hett diskussionsämne på sistone då både Dylan Ferrandis och Benoit Paturel har tvingats ur eventet pga skador. FFM har som alla vet inte en toppenrelation med förare som Jordi Tixier och Christophe Pourcel heller efter många skillda åsikter de emellan. Kortfattat så har Frankrikes lag och val av förare varit lite skakigt, helt enkelt.

Namn som David Herbreteau, Stephen Rubini och Brian Strubhart-Moreau dök plötsligt upp som potentiella förare, men har ej fått platsen nu när det bekräftas att Christophe Charlier officiellt är vald. Charlier avslutade förra årets MXGP säsong på en sextonde plats, trots att han missade de sista fyra deltävlingarna. Efter det så klev han över till Enduro för att tävla med Rockstar Energy Husqvarnas fabriksteam, där dom som lag vann ISDE förra veckan, Charliers första deltagande i eventet

Christophe Charliers deltog senast i franska MXON teamet 2013 ombord en 450F, med ett personligt bästa resultat som 9:a och teamet tog hem 5:e platsen totalt.

Text: Lewis Phillips | Huvudbild: Husqvarna/Future7Media

MX Vice Editor || 25