Latest News

Canards karriär är över

MURRIETA, Kalifornien. – Red Bull KTM Factory Racing Team föraren Trey Canard meddelade idag att han avgår från professionell racing efter ett decennium av tävlande på sportens högsta nivå.

26 år gamla Canard har hunnit med många milstolpar genom sin karriär inom racingen. Den Oklahoma födde föraren genomgick en mycket lyckad amatörkarriär innan han tog steget upp till den professionella racingen 2007. Därefter har han gått vidare till att vinna 2008 års AMA Supercross Lites East-mästerskapet och 2010 års AMA Motocross Lites-mästerskapet. Canard har även vunnit fem totalsegrar i 450-klassen och 11 i 250-klassen. Han var även en del av Team USA under Motocross Des Nations 2010 där han bidrog till teamets överlägsna seger.

Canard: Jag älskar racing och min passion för sporten har inte ändrats, men det kommer en tid i alla förares karriärer när man måste inse att även om själen vill fortsätta så är kroppen inte där. Jag känner i mitt hjärta att den tiden har kommit för mig, och det är dags att sluta. Jag har genomgått många skador genom min karriär och jag har alltid kämpat hårt för att läka och komma tillbaka, men jag känner att jag inte längre kan prestera på den nivån jag behöver för att vara på toppen. Det är ett ledsamt farväl men jag är också extremt tacksam för de senaste 10 åren av mitt liv. Jag hade aldrig ens kunnat fantisera om att jag skulle få uppleva och göra det jag gjort, att leva min barndomsdröm och träffa och komma nära så många fantastiska fans och personer inom sporten.

Canard fortsätter, “Jag är extremt tacksam för möjligheten jag fick hos KTM och att få jobba tillsammans med Red Bull KTM Factory Racing-teamet mitt sista år, och jag är glad att jag kan ta detta beslut med full support från teamet. Jag har tävlat för flera toppteam och hojtillverkare genom min karriär och jag känner mig hedrad över att dom valt mig att tävla för dom på den absolut högsta nivån av racing samt representera deras varumärken. Det finns inte ord för hur tacksam jag är mot min familj och mina vänner som har stöttat mig sedan dag ett, och jag hoppas att kunna fortsätta besöka racen och träffa alla människor där många år till. Detta är mitt hem och jag uppskattar och värdesätter sporten på så många nivåer.

Canard anslöt sig till Red Bull KTM Factory Racing-teamet inför 2017, och genomförde totalt sex deltävlingar i AMA Supercross-mästerskapet och två deltävlingar i Pro Motocross.

Ian Harrison: “Trey är den typen av förare som alltid är härlig att ha omkring sig. Han är en fantastiskt snäll och trevlig person och vi har verkligen uppskattat hans positivitet och passion. Tyvärr gick det inte som planerat för oss men vi önskar inget annat än det bästa till Trey, vi vet att han kommer vara framgångsrik oavsett vad han väljer att göra i framtiden.

Canard är välkänd som en hård motståndare på banan och en positiv förebild både för fans och andra förare. Trots hans skadefyllda karriär gav han aldrig upp sitt mål att vara på toppen av sporten. Canards målmedvetenhet har gett inspiratin till många och hela racingfamiljem kommer att minnas och fortsätta uppskatta allt positivt han bidragit med till sporten.

KTM North America, Inc, samt hela Red Bull KTM Factory Racing-teamet tackar Trey för hans bidrag till sporten och önskar honom all lycka till i hans framtida planer.

Text: Press Release | Huvudbild: KTM/Simon Cudby

MX Vice Editor || 25