Latest News

Brylyakov signerar ny deal

Yamaha Motor Europe är glada över att presentera att Vsevolod Brylyakov har signerat för att tävla ombord en Yamaha YZ250F under 2018 års säsong. Den talangfulle ryssen kommer ansulta sig till Jago Geerts under Kemea Yamaha Official MX2’s depå där han hoppas uppnå den framgången som ledde till hans första Grand Prix-podie vid MXGP i Mexiko, April 2016.

Vid enbart 22 års ålder kommer Vsevolod Brylyakov gå in i sitt sista år som MX2-förare med full support från GP-vinnande teamet Yamaha Official MX2. Han kommer vara baserad i Mol, Belgien, mindre än 20 minuter ifrån sin yngre teamkamrat Geerts och 45 minuter från teamets högkvarter i Genk.

Brylyakov deltog i 6 deltävlingar under årets FIM MX2 Värlsmästerskap – där han satte varvtider i topp 3 vid tidsträningar, tre olika tillfällen – innan han tvingades att dra sig tillbaka från mästerskapet till följd av en axelskada. Sedan dess har han undergått operation som har stärkt hans skuldra och han hoppas vara tillbaka på hojen i November igen.

Vsevolod Brylyakov:Jag är riktigt peppad över att gå med i Kemea Yamaha nästa år. Jag har varit ifrån hojen ett tag nu och när jag kommer tillbaka blir det i ett nytt team. Det är också riktigt spännande att köra med fabrikssupport för första gången i min karriär. Det är ett stort steg för mig. Det ska bli kul att vara en del av Yamaha och börja testa och köra min nya hoj och lära mig teamets struktur. Jag tror jag kan åstadkomma bra resultat med min YZ250F.

Yamaha och teamets organisationer verkar väldigt professionella och organiserade och man ser hur mycket varumärket investerar i racingen. Detta ökar mitt självförtroende att det var rätt väg att gå”.

Erik Eggens:Vi är riktigt glada att välkomna Vselvolod till Yamaha och att han kommer köra för Kemea Yamaha Official MX2-teamet. Vsevolod har visat att han har farten de senaste åren i FIM MX2 VM, men har tyvärr varit skadedrabbad vilket gjort att han inte visat sin fulla potential. Han har varit med Yamaha tidigare i sin karriär och ända sedan dess har vi följt hans körning. Vi är övertygade att med rätt stöd så kommer Vsevelod nå sina mål, han är mycket motiverad och med vårt team kommer han ha supporten som krävs för att göra det mesta av hans talang. Vi ser fram emot ett starkt 2018.”

Hans Corser:Jag är nöjd över att signera Vsevolod. Han har visat att han har farten och talangen för att toppa MX2, men olika händelser har gjort att han inte nått dit än. Jag tror att med vår organisation bakom sig – en riktigt bra YZ250F, Marnicq Bervoets, Jacky Vimond och resten av gänget så kommer han att lyckas uppnå fantastiska resultat.”

Text: Press Release | Huvudbild: Yamaha Racing

MX Vice Editor || 25